september 12, 2016

3 østeuropæiske alternativer til billige penge

– Zastava Yugo 55

– Lada Samara

– Skoda Felicia

De fleste af os forbinder nok primært Østeuropa med alt andet bilproduktion. Men når det kommer til de firhjulede, har landene mod øst gjort flere forsøg i årenes løb.

Der har dog generelt været ret langt mellem succeserne østfra, men et par mærker har alligevel præsteret at hænge ved. Vi har været en tur i søgemaskinen og fundet tre små hatchbacks fra tre forskellige lande, der alle er billigt til salg. Hver og en fra det fine Østeuropa.

Zastava Koral Yugo 55 1,1 GV (Jugoslavien)

skaermbillede-2016-09-12-kl-10-12-19

Yugo er måske bedste kendt som bilen, der generede en ung Jeremy Clarkson så meget, at han hellere ville gå. Og senere fik ham til at sprænge den i luften med en kampvogn. Det var ganske vist en Yugo 45, men mon ikke han havde været mere positiv, hvis han havde været bag rattet i den marginalt større jugoslaviske hatchback? Lige nu er der i hvert fald et eksemplar til salg på bilbasen.dk, som både har er billig og har godt med kilometer tilbage i sig.

Årgang: 1993

Pris: 19.000 kr.

Km: 63.000

 


 

Lada Samara 1.5 Baltic L (Rusland)

lada-samara

Det store land mod øst er kendt for mange ting, men biler er ikke ligefrem en af dem. Den nationale bil-stolthed Lada er herhjemme bedst kendt som punchline i jokes, men nu kan et køreklar eksemplar af Lada Samara altså erhverves på vores breddegrader. Det er endda den ’store’ version med 1.5L motor med 4 cylindre, 71 hestekræfter og en topfart omkring 160 km/t. Oven i hatten får du også en Grundig kasettebåndafspiller.

Årgang: 1998

Pris: 9.500 kr. (engros/CVR)

Km: 63.000

 


 

Skoda Felicia 1,3 LXi (Tjekkiet)

skaermbillede-2016-09-12-kl-10-10-53

Skoda er uden tvivl det østeuropæiske bilmærke, der har klaret sig bedst. De tjekkiske biler har i mange år været foretrukket blandt mange danske familier, og modellen Octavia er endda blevet kåret til årets bil i Danmark af to omgange. Vi gået et par årtier tilbage og har istedet fundet en nysynet Felicia fra 1999 i den helt rigtige og frække turkis-grønne farve. Du får endda lov til at skubbe den over milepælen ved 200.000 km.

Årgang: 1999

Pris: 9.500 kr.

Km: 199.000

 


 

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS