november 26, 2015

Året bil i Danmark er Opel Astra

Årets Bil 2016 er netop blevet kåret ved en galla i København. Volvo XC90 lå i spidsen i en rum tid under pointoptælleingen, men til sidst trak storfavoritten Opel Astra fra og blev nummer et – ganske som forventet af bookmakerne hos Betsafe og Danske Spil.

Resultat Årets Bil 2016

1. Opel Astra 140 point

2. Volvo XC90 99 point

3. Mazda CX3 88 point

4. Jaguar XE 66 point

5. Audi A4 57 point

Toyota Mirai fik MKDs ærespris for at komme med den første serieproducerede brintbil. 

Frederik T. Frey og Ebbe Sommerlund, der begge skriver her på bloggen kommer her med en begrundelse for deres valg: 

Frederik Thorstensen Frey, BilBasen Blog, Bil Magasinet, Børsen med flere:

Jeg har været begejstret for den nye Opel Astra, siden jeg kørte den første gang i september. Den nye og lettere konstruktion parret med klassens måske bedste 3-cylindrede benzinmotor giver en utrolig velkørende og dynamisk bil, og dét tæller højt i min bog.

Jaguar XE kommer ind fra højre med hverdags-dynamik i en grad, der bør få konkurrenterne til at overveje deres prioriteringer. Stil og køreglæde gør det op for en lidt trist og grov dieselmotor.

Mazda CX-3 byder på en fin samlet pakke, hvor god mekanik, fornuftige priser og dynamiske køreegenskaber gør sig særligt bemærket.

Frederiks pointfordeling

Opel Astra: 9 point

Jaguar XE: 6 point

Mazda CX-3: 5 point

Volvo XC90: 3 point

Audi A4: 2 point

Ebbe Sommerlund, BilBasen Blog og Elbilmagasinet GO:

I Kina tog Volvos ejer titlen som årets bil 2016 – i form af Geely GC9, der vandt foran Mercedes-Benz S-klasse og Jaguar XE. Den svenske fætter – Volvo XC90 – er min favorit til Årets Bil 2016. Volvo ikke alene genopfinder sig selv, men skaber en bil, der er bedre end summen af delene. Sansen for detaljer og venligheden i interiøret skaber en unik bil, der skiller sig ud. Selv i dette høje prisleje er det ingen selvfølge. Elon Musk vil måske protestere, men det skader heller ikke at XC90 er verdens sikreste bil. Man tager det ’lugnt’ i en XC90 – og det er tiltrængt.

Opel Astra er en fin samlet pakke, men i basistrim er den ikke så spændende, og så savner jeg hybrid og/eller eldrift som mulighed. CX-3 er flot og velkørende, men for trang i kabinen. Jaguar XE er fed og den taler til følelserne. Audi A4 er i denne sammenhæng bare for kedelig, og så er den lige pt fra en uheldig familie.

Volvo XC90: 9 point

Opel Astra: 7 point

Mazda CX-3: 5 point

Jaguar XE: 3 point

Audi A4: 1 point

Relaterede artikler

De fem finalister i Årets Bil 2016 

Optakt til kåringen  

  

    Del artikel:

    Andre fandt dette interresant

    Redaktionen anbefaler

    Mød redaktionen

    Ebbe Sommerlund

    Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

    Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

    Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
    Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

    Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
    © 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS