november 28, 2019

Årets bil 2020 er kåret

Årets bil i Danmark 2020 er kåret og dette års vinder skriver sig ind i historiebøgerne som den første rent elektriske bil, der vinder Årets bil i Danmark.

Af: Jacob Dalby / d. 28. november 2019

Tesla 3 vinder Årets Bil i Danmark 2020 foran et stærkt feldt af finalister med BMW 1-serie, BMW 3-serie, Kia XCeed og Peugeot 208. Det er første gang siden kåringens start i 1969, altså 51 år siden, at en rent elektrisk bil vinder titlen.

LÆS OGSÅ: Bilbasens test af Tesla Model 3

Dommerkomiteen bestående af 24 danske motorjournalister, med blandt andre Bilbasens Anders Berner, Ebbe Sommerlund og undertegnede, er ikke ligefrem enige. Tesla 3 vinder alligevel solidt foran Peugeot 208.

Fordelingen af point

Placering Model Point
1 Tesla 3 166 point
2 Peugeot 208 131 point
3 BMW 3-serie 116 point
4 Kia XCeed 105 point
5 BMW 1-serie 82 point

VIDEO: Berner sviner kandidaterne til Årets Bil

Hvert jurymedlem har 25 point at dele ud af til de fem finalister. Der kan højst gives 10 point til en enkelt bil og alle biler skal tildeles minimum ét point. Alle pointene skal iøvrigt bruges og der må ikke tildeles samme antal point til to forskellige biler.

Orker du ikke ventetiden på en ny Tesla 3 er der allerede brugte eksemplarer til salg på Bilbasen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS