bilmærker prestige
september 19, 2018

Score-slæder: Disse biler tager kegler hos det modsatte køn

Ferrari er i front. Og mændene hælder til Mercedes. Men hvad siger kvinderne? Det kan du se lige her – og selvom undersøgelsen er svensk, skal vi langt ned af listen for at finde Volvo.

Af: Esben Skrumsager / d. 18 september 2018

Ferrari er det mest prestigefulde bilmærke. I hvert fald hvis man spørger svenskerne. Det har det svenske bil-auktionshus KVD gjort sidste år, og selvom man kan have mange fordomme om de skøre svenskere, må vi antage, at resultatet næppe ville være markant anderledes på den rigtige side af Øresund.

Kønnene og deres forhold til biler

Før vi springer til listen, er det lidt sjovt at bemærke, at bilen som statussymbol ikke ligefrem har den samme effekt på mænd og kvinder. For mens vi er enige om, at bopæl og karriere er de vigtigste prestige-parametre, så deler bilerne i højere grad mænd og kvinder.

Mændene ser nemlig bilen som det tredjemest prestigefulde statussymbol, mens kvinderne vægter både uddannelse, sundhed og rejser højere end de firehjulede venner.

Hvilke af følgende er de største statusmarkører?
Placering Totalt Mænd Kvinder
1 Bopæl Bopæl Bopæl
2 Karriere Karriere Karriere
3 Uddannelse Bilen Uddannelse
4 Bilen Uddannelse Sundhed
5 Sundhed Sundhed Rejser
6 Rejser Rejser Bilen


Kilde: TNS Sifos for KVD, 2017

Bilmærkernes prestige – her er kønnenes favoritter

At vi finder den stejlende hingst øverst på listen over prestigefulde bilmærker hos begge køn, kommer næppe som en overraskelse. Men allerede på de efterfølgende pladser er der uenighed mellem kønnene.

Vil du gøre indtryk på kvinderne, bør du som et alternativ til Ferrari snuppe en Porsche. Men er det mændenes lange blikke, du søger, bør du i stedet smide pengene efter en Lamborghini. Forskellene på prestige-vurderingen mellem Ferreri, Porsche og Lamborghini er dog begrænset

LÆS OGSÅ: Bilbasens begynderguide til køb af Porsche 911

Men på den samlede fjerdeplads finder vi et mærke, der for alvor skiller kønnene. Det er den svenske superbilsproducent, Koenigsegg, som blandt mændene er afsindigt populær med en prestigevurdering på 57%. Du skal dog ikke forvente at få den store reaktion fra din kvindelige date, hvis du diskret lægger nøglen til din Koenigsegg på cafébordet. De svenske kvinder belønner kun Koenigsegg med en prestigevurdering på 34%.

BMW vs. Mercedes vs. Audi

Herunder kan du se hele listen fra den svenske undersøgelse, hvor det blandt andet ses, at Mercedes-Benz og Audi er mest populære blandt mænd, mens kvinderne har noget mere fidus til BMW.

Hvis du går mere op i praktik og køreegenskaber end prestigevurderinger, har vi tidligere testet Mercedes C-Klasse mod BMW 3-serie og Audi A4. Den video kan du se lige her.

Total Mænd Kvinder
Ferrari 62% 64% 59%
Lamborghini 60% 61% 58%
Porsche 59% 59% 59%
Koenigsegg 45% 57% 34%
Tesla 43% 47% 40%
BMW 38% 37% 40%
Mercedes-Benz 38% 41% 34%
Lexus 37% 37% 38%
Audi 21% 23% 19%
Land Rover 15% 17% 14%
Volvo 9% 7% 11%
Jeep Cherokee 7% 7% 7%
Chevrolet 5% 2% 8%
Chrysler 5% 2% 7%
Mini 2% 1% 3%
Toyota 1% 1% 1%
VW 1% 1% 1%
Ved ikke/ingen 19% 17% 20%
Andet mærke 1% 2% 1%

Kilde: TNS Sifos for KVD, 2017

LÆS OGSÅ: Årets Brugtbil 2018: Derfor er BMW 1-serie det bedste køb

SE OGSÅ: BMW, Audi eller Mercedes? Her er den bedste tysker

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS