november 4, 2015

Bilsalget i oktober 2015

Der er fortsat fuld fart på bilsalget i Danmark. Sammenlignet med samme periode sidste år er stigningen på hele otte pct. Oktober kan dog ikke bryste sig af at være en ligeså god måned som den forrige – forskellen i salg af personbiler mellem september og oktober var et fald på 5,4 pct.

I toppen af salgslisten er det fortsat en bil fra mikroklassen, der gør sig gældende – en særligt velkendt en af slagsen faktisk, VW’s up! har i oktober måned solgt 721 styk, hvilket er 4,3 pct af det samlede salg for måneden som er på 16.880 personbiler. En stor overraskelse byder Kia Rio, der hører til i miniklassen, på ved at storme ind på salgslisten på en flot andenplads med 592 styk solgt.

Biler i mellemklassen har fortsat også et godt tag i listen, og der er ikke længere tale om dominans fra mikroklassen, som vi så det for snart flere måneder siden – omend førstepladsen indtages af en mikrobil. Mellemstore til store biler som Skoda Octavia, Mitsubishi ASX og Nissan Qashqai er alle at finde på top 20-listen over solgte personbiler for oktober.

Generelt tegner 2015 sig som et flot år for personbilsalget i Danmark. Fra januar til og med oktober er der samlet solgt 172.136 styk – det giver anledning til at tro, at det tal runder 200.000 personbiler ved årets udgang.

Stor-effekten af VW-skandalen ulmer, men lader vente på sig
I september måned havde VW et samlet salg på modellerne up!, Polo, Golf og Passat på 1911 biler. Oktober måned bød på et salg af samme fire modeller på 1807, hvilket hovedsageligt skyldes en nedgang for modellen Passat. Golf-modellen som i de fleste medier har lagt ryg til prygl for beskidte dieselmotorer, har ikke lidt et image-knæk indtil videre – salget fra september til oktober er er steget med seks biler. Salgsfremgangen er tilstede på både Golf og up!, mens Polo og Passat har solgt mindre end forrige måned. Men med krisens eksponering gennem oktober måned in mente klarer særligt up! og Golf sig fortsat godt på det danske marked.

  
   
   

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS