bilbase

Bonds fedeste biler plus den værste

 

I kølvandet på premieren af den seneste James Bond-film, Spectre, gennemgår vi her nogle af de fedeste Bond-biler. Og vi finder også den værste!

Først de fedeste:

Goldfinger – Aston Martin DB5 (1964)

 

I Bonds tredje film, Goldfinger, havde 007 fået fingre i en smuk sølvfarvet Aston Martin DB5. Det er i øvrigt Sean Connery, der på dette tidspunkt spiller James Bond. Bilen i optagelserne er en prototype, mens man havde en serieproduktionsbil til de mere farlige stunt-scener. Astonen blev særligt kendt for sit trick med katapult-passagersædet. Bonds DB5 som optrådte i både Goldfinger og Thunderball blev solgt på auktion i 2010 til 2,6 mio pund.

Gå på jagt efter brugte Aston Martin på BilBasen her 

 

 

You Only Live Twice – Toyota 2000GT Open-Top (1967)

Egentlig er denne meget særlige Toyota 2000GT Open-Top slet ikke en Bond-bil. Den køres nemlig hovedsageligt af Bonds kvindelige interesse i You Only Live Twice fra 1967. Store dele af filmen foregik i Japan, så derfor havde Sean Connerys Bond, naturligvis, en japansk kæreste ved navn Aki med dertilhørende japansk sportsvogn. I alt blev to åbne varianter af den ellers lukkede Toyota bygget til filmproduktionen. Rygtet vil vide, at man overvejede en targa-løsning, men at Sean Connery var for høj, og man derfor valgte en cabriolet-løsning i stedet.

Gå på jagt efter brugte Toyota-sportsvogne på BilBasen her   

 

The Spy Who Loved Me – Lotus Esprit (1977)

Bond er britisk, og mange af hans biler har da også været af samme nationalitet. Det samme er gældende for den Lotus Esprit S1, som Roger Moore kører (og sejler) rundt i tilbage i 1977-filmen The Spy Who Loved Me. Lotusen blev særligt kendt for sine evner som ubåd, da bilen i en scene kører i vandet for derefter at forvandle sig til en vandtæt undervandsbåd. Derudover havde Espriten også særligt Bond-ekstraudstyr i form af kanoner, der kunne sprøjte cement på vejen i tilfælde af forfølgere.

Gå på jagt efter brugte Lotus på BilBasen her

 

Spectre – Aston Martin DB10 (2015) 

I den seneste Bond-Film, Spectre, kører den hemmelige agent 007 atter i Aston Martin. Det er Daniel Craig, der gør det som Bond i denne film nummer 24. Modellen i filmen hedder DB10, og i alt 10 blev bygget – filmoptagelser er dog hårde ved biler, så rygtet lyder på, at kun tre styk har overlevet filmproduktionen. Under motorhjelmen ligger en 4,7-liters V8, som DB10 låner fra Vantage. Bred er bilen også, da den har en sporvidde tæt på One-77’s. DB10 er indtil videre en koncept/filmbil, der kun har optrådt i forbindelse med James Bond. Der er endnu intet annonceret ift. en egentlig produktion af bilen.

Gå på jagt efter brugte Aston Martin på BilBasen her 

 

Og så…

Den værste

Med et job som James Bond skulle man mene, at der altid var noget godt at køre i – men sådan går det ikke altid. Den britiske agent har bl.a. være nødt til at køre Citroën 2CV i For Your Eyes Only – her var der dog tale om en bil, James låner, og derfor tæller den ikke som Bond-bil. Men i Pierce Brosnan-perioden begyndte Bond at køre BMW, oh dear! Den Z3-sportsvogn han fik, var i det mindste en åben cabriolet, men det virkede nu stadig forkert at se helten i en tysk sportsvogn. Det bliver dog den lange og tunge limousine BMW 750iL fra Tomorrow Never Dies, der løber med titlen som den værste. Selvom bilen var kikset i Bond-regi kunne 007 faktisk køre og styre bilen fra bagsædet, hvilket var lidt smart.

Gå på jagt efter brugte BMW 7-Serier på BilBasen her

6 Kommentarer til Bonds fedeste biler plus den værste

 1. Thomas 29/10/2015 at 19:38 #

  BMW Z3 var da klart den værste; det eneste den kunne var at lave lidt hjulspind på grus.

 2. Michael Edahl 30/10/2015 at 01:07 #

  Der er sgudda intet kønt over hverken DB9 eller DB10. DB7 havde været sagen. Der sidder baghjulene, hvor de skal.

  I øvrigt var lotussen ikke helt vandtæt. Da han kører op på stranden åbner han et vindue og smider en fisk ud. (Filmlogik er ofte idiotisk – som når f.eks. i Impossible Mission nr. 457 man har ophængt anti-materie i et magnetfelt opretholdt af lommelampebatterier).

 3. Michael Edahl 30/10/2015 at 01:09 #

  Og – nå ja – i bunden kommer naturligvis die beiden Bayerische Mist Wagens.

 4. Michael Edahl 30/10/2015 at 01:12 #

  Og det var så ikke i Mission impossible to remember, at den lille box med antimaterie var sagen – det var i Engle og Dæmoner … eller var det nu også det … joh …

 5. Christian 30/10/2015 at 10:32 #

  DB5 er selvfølgelig denn fedeste. Det vil altid være den eneste rigtige 007 bil

 6. Zeki Laurent Sadic 31/10/2015 at 08:07 #

  Den værste må da helt klart være Ford Mondeoen fra Casino Royale!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=LMaXcqD7CU0

Leave a Reply