bilbase

Yes please: Den ægte Jeep er genopstået

jeep1

Officielt er navnet Willys-Overland MB U.S. Army Truck 1/4 ton 4×4, men i folkemunde er den slet og ret kendt som Jeep. Den eneste ægte Jeep vel at mærke. Vi kipper med flaget og ønsker tillykke med de 75 år. Og nu er den originale tilbage!

Den stædige lille firehjulstrækker, der under 2. verdenskrig sørgede for at fragte amerikanske officerer fra A til B er desværre for længst en saga blot. Men nu er Jeep’en, der i sin værnepligt fra 1941 til 1945 blev produceret i imponerende 650.000 eksemplarer, tilbage for en stund. Fiat/Chrysler har i anledning af den runde fødselsdag budt Jeep’en op til en sidste dans.

jeep2

Med udgangspunkt i den knap så fede Jeep Wrangler, genopstår Willys-Overland MB nu i helt originale klæder. Navnet er Wrangler 75th Salute concept og vurderet på udseendet, er der ikke et øje tørt. Farven er naturligvis militærgrøn, og derudover er alt fra karrosseri over stålfælge til interiør lavet til at ligne originalen fra 1941, hvor den første Jeep meldte sig til tjeneste.

Kan du nøjes med en Jeep Wrangler? Tjek udvalget på BILBASEN her 

Da kanvasset er en ganske almindelige Wrangler fra Jeep’s nuværende line-up, er der ikke meget at berette om i forhold til motor og ydelse. Men det er svært ikke at blive lidt blød i knæene blot ved gensynet af det amerikanske ikon, der bare udstråler simpel skønhed.

Som navnet antyder, er der desværre blot tale om en konceptbil og et PR-fremstød, og derfor har det lange udsigter at drømme om den på landevejene. Men er du også blevet ramt af en pludselig trang til at køre Danmark tyndt i en original Willys Jeep, er der netop nu et unikt eksemplar fra 1952 til salg på Bilbasen. Skynd dig, før vi køber den.

jeep5

jeep4

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

4 Kommentarer til Yes please: Den ægte Jeep er genopstået

 1. Lyng 23/07/2016 at 07:26 #

  og derudover er alt fra karrosseri over dæk og stålfælge til interiør lavet præcis som i 1941″
  På ingen måde, det er den nuværende model der blot er sminket så den minder om den oprindelige, det er det hele…..

 2. Henrik H 23/07/2016 at 10:20 #

  Den er da bare for fed

 3. Kurt H 07/08/2016 at 13:11 #

  Willys Jeep, er måske ikke den smukkeste bil men stadig et design ikon.
  Den oprindelige konstruktion var en pålidelig arbejdshest, som oveni kunne repareres med en hammer, skruetrækker og noget ståltråd (gaffatape var endnu ikke opfundet).

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ugend Fund: Land Rover Defender 2,4 110" 2015 - BilBasen blog - 21/07/2016

  […] nylig faldt vi på halen over jubilæumsudgaven af den legendariske Willis Jeep, og nu skruer vi endnu mere op for maskuliniteten. Vores database byder netop nu på noget af det […]

Leave a Reply