Volkswagen Passat
oktober 6, 2014

Familiebiler falder i pris

Priserne på brugte familiebiler, som Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Volkswagen Touran, har længe været høje, men nu falder priserne, skriver epn.dk.
Årsagen er, at efterspørgslen har været større end udbuddet, og det holder priserne oppe. Men nu viser efterspørgslen en faldende tendens og det er godt for brugtkøberne, siger markedsanalytiker hos BilBasen, Jan Lang.
En af de vigtigste årsager er øget konkurrence på nye leasingbiler, der lokker kunderne over i de større biler igen. En anden faktor er at brugtpriserne har været så høje, at forskellen til en ny bil for flere synes for lille. Men det ser ud til at ændre sig, viser BilBasens Brugtbilbarometer, der viser forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Her er udbuddet for familiebilerne på vej op, og det er godt nyt for de, der skal købe brugt familiebil.
BilBasens brugtbilbarometer viser efterspørgslen i forhold til udbuddet:
Udbudsindikatoren opgjort på bilklasser per 1. oktober 2014:
Det totale marked: 97 – stigende tendens

 

  • Mikrobiler:118 – uændret
  • Minibiler: 113 – stigende tendens
  • Mellemklasse: 93 – stigende tendens
  • Firmabilklasse: 86 – stigende tendens
  • MPV: 86 – stigende tendens
  • Luksusbiler: 93 – faldende tendens
  • Gulpladebiler: 96 – uændret
  • Forklaring: Hvis tallet er under 100, så er der for få biler på markedet, og det holder prisen høj. Tal over 100 viser et større udbud, og det presser priserne.
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS