toyota supra
januar 21, 2015

Kultbil til salg

Toyota Supra i fjerde aftapning er en vaskeægte kultbil. Den har tilhængere, der er mindst lige så hengivne, som de mest hardcore Ferrari-entusiaster.

Supra har alle dage været Toyotas bud på en superbil, men faktisk blev en Toyota Supra først for alvor populær i fjerde generation, da diverse tunere begyndte at skrue og pumpe motoren op til over 1.000 hk.

I standardtrim ydede den 330 hk, men motoren er kendt for at kunne tåle en heftig gang tuning uden problemer. Den bil er synonym med Toyotas gamle slogan 112 pct. i orden – hvis 112 pct. overhovedet kunne gøre det for det er intet problem at lægge 20 pct. på ydelsen, og med relativt få modifikationer nærmer du dig det dobbelte i effekt.

Hjertet er en rækkesekser med to turboladere, og på grund af dens styrke lægges den i utallige andre karrosserier. Navnet er 2JZ-GTE – oftest bare kaldet 2JZ.

Mens en almindelig Supra er kult, så findes der Supra’er der står et par trin læggere oppe på stigen til bil-himlen. En af dem er Toyota Supra TRD 3000 GT. TRD står for Toyota Racing Development og er ækvivalent til AMG, M-divisionen eller Nismo.

Og netop nu er der en ægte TRD 3000 GT til salg på BilBasen

En TRD 3000GT er en sjælden fugl – der blev kun bygget 35 biler. Ombygningen foregik hos Toyota Technocraft Ltd.  Set udefra ligner ombygningen blot et bredere bodykit med kofangere, skørter, spoilere og frontklap, men det er mere omfattende end som så.

Kofangere, forskærme, bagklap, tankdæksel og paneler er udskiftet med kompositmaterialer, der er langt lettere end de originale dele. Så det bliver ikke meget mere kult.

Se andre Toyota Supra til salg på BilBasen.

 

Du kan nyde lidt ægte Supra-power herunder:

Legendarisk klip af en Supra fra JUN (Japansk Tuner) :

Toyota Supra på en quartermile:

 

 

TRD3000GTPlateTRD3000GTMotor

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS