april 22, 2016

Ugens fund: Lækker gammel Audi 100 Coupé

Hvis du læser på Wikipedia om Audi 100 i første aftapning –model C1 – så siges det at den har lighedstræk med Aston Martin DBS. Det er vi nok ikke helt enige i, selvom coupeen i modsætning til sedan og to-dørs varianten havde dobbelte runde forlygter – i lighed med Aston Martin.

222602627

Vi synes mere, at Audi 100 Coupe S ligner Alfa Romeo Sprint og GTV, men de kom faktisk på markedet efter Audi 100 Coupe, der kom til verden i 1970. Set fra nogle vinkler er der lidt amerikansk fastback over designet, og i en snæver vending ligner den måske en Mazda coupe. Det kan man tænkte længe over – under alle omstændigheder er det her en Audi klassiker.

Audi-100-coupe (4)

Audi 100 kunne dengang kun fås med firecylindrede rækkemotorer, der ligger på langs nærmest foran forakslen. Det giver ikke de mest inspirerende køreegenskaber, men pyt – vi synes stadig denne Audi 100 Coupe S er ultracool. Det der især springer i øjnene er det grønne interiør – det er 70’er-stil helt ud i ekstremerne. Motoren på 1,9 liter liter yder ca. 85 hk.

Audi-100-coupe (7) Audi-100-coupe (6)

Interiøret har en klassisk elegance og forholdet mellem træ og plastic er bare helt rigtigt.

Audi-100-coupe (8)

Jo vi er lidt forelsket i denne kombi. Bilen på billederne er restaureret for 20 år siden, og der virker til at det er gjort ordentligt – i hvert fald ser bilen næsten ud som ny. Den har haft to ejere og har rundet 161.000 km. Prisen er 129.900 kr. hvilket virker meget rimeligt, når man ser på priserne på mobile.de. Her er eksemplarer til mere end 300.000 kr.

Audi-100-coupe (3)

Bilen er til salg ved Læborg Autohandel, som du måske er stødt på tidligere på bloggen – det var også Læborg, der havde Professor Zündapp til salg.

Audi-100-coupe (1) Audi-100-coupe (10) Audi-100-coupe (9) Audi-100-coupe (2)

 

Læs også:

Professor Zündapp

Fabriksny Mazda fra 1975

 

>>Søg Audi 100 på Bilbasen<<

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS