bilbase

Lidt (meget) om leasing af biler

FacebookTwitterPinterest

Privatleasing var ekstremt hot i nullerne, men har lige taget en puster de senere år. Nu er tilbuddene for alvor på vej tilbage og fordelen ved at slippe for værkstedsregninger, at forhandle priser med bilforhandleren og være bange for værditabet trækker i leasingbilens retning.

Privatleasing af en bil betyder, at du får en bil stillet til rådighed mod, at du betaler en engangsydelse på typisk mellem 10.000 og 30.000 kroner foruden en fast betaling hver måned.

Engangsydelsen og den månedlige betaling afhænger af, hvilken bil du vælger, antal kilometer du ønsker at køre og kontraktens løbetid. Det betyder, at når du har leaset en bil, må du kun køre et bestemt antal kilometer i henhold til leasingtilbuddet. Det er vigtigt, at du kender dit kørselsbehov, så leasingkontrakten bliver så godt afstemt som muligt. Det er også vigtigt at understrege, at leasingselskaberne udbetaler penge, hvis du har kørt færre kilometer end det angivne antal i kontrakten, ligesom at det koster ekstra, hvis du har kørt flere kilometer. Kan du se, at du kører mere, så kontakt leasingselskabet med det samme, da det er billegere at forhandle om flere kilometer end bare at lade stå til.

Leasing defineres som leje af en bil i over 6 måneder. Hvis det er under 6 måneder, er det udlejning. I nogle tilfælde er der dog mulighed for mini-leasing eller flex-leasing. Men i lovens forstand går grænsen ved 6 måneder.

Hvilke ekstraomkostninger kan jeg forvente?

Ud over førstegangsbetaling, leveringsgebyr, forsikring og leasingydelse skal du selv betale brændstof, vask, ejerafgifter og evt. ekstraudstyr. Ekstraudstyr skal enten fjernes før aflevering – eller foræres til leasingselskabet, hvis de vil have det. Du skal også betale for eventuelle overkørte kilometer, når du afleverer bilen. Har du kørt flere kilometer, end det er aftalt, koster det 1,20 kr. eller mere pr. ekstra km. Det kan hurtigt løbe op, så pas på. Eller kontakt leasingselskabet for at få ændret antallet af tilladte kilometer. Det koster naturligvis ekstra på leasingydelsen.

Ridser, buler og andre skader skal du også selv betale for ved aflevering af leasingbilen. I kontrakten er der normalt en nøje gennemgang af, hvor slemt det skal være, før det koster. Men er der en større skade, så meld den til forsikringen – eller få den lavet på egen regning inden afleveringen – hvis kontrakten tillader det.

I stedet for at lease en helt ny bil, kan du vælge at lease en brugt bil, ofte kaldet ReLeasing og spare på omkostningerne.

Ved brugte biler kan det nogle gange betale sig at flexlease bilen.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing betyder at leasingselskabet kun betaler registreringsafgift på bilen fra måned til måned. Bilen skal derfor fra starten af kontraktens indgåelse være uden dansk registreringsafgift. For biler nyere end tre år betales 1 pct. af registreringsafgiften pr. måned og for biler over tre år betales en halv pct. Flexleasing betaler sig derfor bedst på dyre biler over tre år. Ved flexleasing betales som regel depositum/sikkerhedsstillelse på mellem 20 og 80 pct. af bilens værdi uden afgift. I de fleste flexleasing-kontrakter betaler du selv service og mange gange hæfter du også for værditabet, så her har du ikke sikkerheden. Den helt store besparelse ligger i den månedlige betaling af registreringsafgiften, da du kan få en ny vurdering år for år.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing betyder at firma og lønmodtager deler regningen for leasingen. Udgifterne opgøres præcist, så hvis du bruger bilen 40 pct. privat og 60 pct. for firmaet, så betaler du 40 pct. af udgifterne. Fordelen er, at du ikke bliver beskattet af fri bil. Splitleasing-biler giver mest mening, hvis du vælger biler, der er mindst 3 år gamle og hvis du kører mere for firmaet, end du gør privat. Hvis du kører mange private km og få for firmaet, så kan en firmabilsordning, som tommelfingerregel, bedre svare sig.

God tryghed ved leasing

I 2007 påpegede forbrugerombudsmand Henrik Øe en række kritisable forhold i standardkontrakterne for privatleasing. Siden er sikkerheden forbedret markant af flere omgange.

En ny lov om bindingsperioder, der omfatter billeasing, og trådte i kraft den 1. januar 2010 og den er en forbedring på især på tre punkter:

Man kan komme ud af leasingaftalen mod at betale en ekstra måneds ydelse. Tidligere kunne opsigelsesperioden være meget lang.

Hvis bilens garanti er kortere end løbetiden for leasingaftalen, hæfter leasingselskabet for mekaniske reparationer, såsom tandremsbrud. Tidligere var det leasingtager, der i visse tilfælde hæftede for meget store reparationer.

Leasingselskabet er forpligtet til at sørge for, at forbrugeren ikke kommer til at hæfte for hændelig undergang, eksempelvis ved afbrænding af bilen, hærværk eller lignende, og skal enten tilbyde en kaskoforsikringsordning med eller uden selvrisiko for leasingtager – eller selv stå for omkostningerne ved hændelig undergang.

 

Over de kommende måneder kommer der flere indlæg om leasing og du er velkommen til at ønske emner i kommentarfeltet.

Kunne du finde på at lease din næste bil?

FacebookTwitterPinterest

21 Kommentarer til Lidt (meget) om leasing af biler

 1. bjarne christensen 21/09/2014 at 11:21 #

  Har selv fundet min brugte audi i Sverige ,kan man så punkt lease den af sig sekv.

 2. skrotbil 25/06/2015 at 11:04 #

  Mange tak været en stor informativ.

 3. skrotpræmie 04/03/2016 at 00:10 #

  jeg har læget nok tak for hjælpen 🙂

 4. Bilskrot 04/03/2016 at 00:14 #

  Mange tak for hjælpen,,
  Jeg tænker også en leasenbil..
  Hilsen
  Skrotdinbil

 5. Bilskrot 04/03/2016 at 00:14 #

  tak for det

 6. Morten 26/04/2016 at 11:06 #

  Som der allerede er blevet nævnt i ovenstående, så er det utrolig vigtigt at sætte sig grundigt ind i de forskellige leasing-muligheder, før der træffes et endeligt valg. Jeg har personligt erfaret, at der er en masse penge af spare ved netop denne fremgangsmåde.

  “..Kunne du finde på at lease din næste bil” Jeg har et anstrengt forhold til at købe ting, så jeg leaser gerne, når økonomien og muligheden er der. Når det så er sagt, så findes der jo nu om dage en masse attraktive sider, hvor du kan indhente skarpe leasing-tilbud, så det er vel bare at gå på jagt 🙂

  – Tak for et informativt indlæg forresten

 7. Klaus 04/05/2016 at 15:26 #

  Godt indlæg!

  Synes godt nok, at det er svært at finde hoved og hale i alle de leasingformer, der nærmest dagligt vinder frem.

  Dog har jeg bemærket en tendens. Selvom der kommer flere og flere leasingformer, så fastholder mange af de autoriserede forhandlere ‘kun’ at have erhvervs- og privatleasing.

  Eks. https://www.mercedesbenzcph.dk/aktuelt/businesssolutions-leasing/ & https://www.mercedesbenzcph.dk/nye-biler/privatleasing/ (erhvervsleasing og privatleasing).

  Er der nogle der ved, hvorfor det forholder sig sådan? Har set det for flere brands – kunne bare ikke lige huske flere på stående fod.

 8. købermægler 07/10/2016 at 20:06 #

  Tak for denne fine forklaring på den forskellige leasing løsninger- thanks

Trackbacks/Pingbacks

 1. leasing bil | Penge lån - 08/03/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenHar selv fundet min brugte audi i Sverige ,kan man så punkt lease den af sig sekv. […]

 2. leasing privat | Penge lån - 08/03/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenLeasing defineres som leje af en bil i over 6 måneder. … Udgifterne opgøres præcist, så hvis du bruger bilen 40 pct. privat og 60 pct. for firmaet, … […]

 3. leasing | Penge lån - 15/03/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenPrivatleasing var ekstremt hot i nullerne, men har lige taget en puster de senere år. Nu er tilbuddene for alvor på vej tilbage og fordelen ved at slippe f […]

 4. billig billeasing | lej-bil.com - 06/04/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenEn ny lov om bindingsperioder, der omfatter billeasing, og trådte i kraft den 1. januar 2010 og den er en forbedring på især på tre punkter:Vis flere […]

 5. leasing bil billig | lej-bil.com - 06/04/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenI stedet for at lease en helt ny bil, kan du vælge at lease en brugt bil, ofte kaldet ReLeasing og spare på omkostningerne.Vis flere […]

 6. leasing af billig bil | lej-bil.com - 06/04/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenPrivatleasing af en bil betyder, … Leasing defineres som leje af en bil i over 6 måneder. Hvis det er under 6 måneder, er det udlejning.Vis flere […]

 7. billig lease bil | lej-bil.com - 06/04/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenI stedet for at lease en helt ny bil, kan du vælge at lease en brugt bil, ofte kaldet ReLeasing og spare på omkostningerne.Vis flere […]

 8. billeasing danmark | lej-bil.com - 06/04/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenEn ny lov om bindingsperioder, der omfatter billeasing, … Splittede bil for at finde anakonda – Danmark Søger online: […] sig helt sammen, …Vis flere […]

 9. billeasing billig | lej-bil.com - 06/04/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenEn ny lov om bindingsperioder, der omfatter billeasing, og trådte i kraft den 1. januar 2010 og den er en forbedring på især på tre punkter:Vis flere […]

 10. Audi RS6: Familiemonster med 450 hk - BilBasen blog - 16/04/2015

  […] Denne variant af Audi RS 6 er i øvrigt den sidste med V10 – de nyere har V8-motor på fire liters slagvolumen. Brugte biler koster fra ca. 600.000 kr. og op, men det er en oplagt bil til flexleasing. […]

 11. leasing bil billig | billiglejebil.com - 15/08/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenI stedet for at lease en helt ny bil, kan du vælge at lease en brugt bil, ofte kaldet ReLeasing og spare på omkostningerne. … leasing bil billig …Kan du besøge hjemmesiden […]

 12. billig leasing af biler | billiglejebil.com - 15/08/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenLeasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenEn ny lov om bindingsperioder, … leasing bil billig | lej-bil.com – 06/04/2015 […] Leasingbiler …Kan du besøge hjemmesiden […]

 13. lease billig bil | billiglejebil.com - 15/08/2015

  […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenbillig lease bil | lej-bil.com – 06/04/2015 […] Leasingbiler – alt om leasing af biler på BilBasenI stedet for at lease en helt ny bil, …Kan du besøge hjemmesiden […]

Skriv et svar