december 29, 2015

Nytårsraketten – Lamborghini Murcielago SV

Som overskriften siger, har vi her en vaskeægte nytårsraket, men som på selve nytårsaften, skal vi lige varme op med det lettere skyts klokken 10. Og det er ikke fordi, det ikke er værd at kigge på, men i forhold til den helt store raket, så blegner den naturligvis en anelse. Men vi kunne altså godt nøjes.

Klokken 10 – Alfa Romeo GTV 2,0 V6 TB 

  

Klokken 10 antænder vi nemlig noget af en sjældenhed, også fra Italien, nemlig en Alfa Romeo GTV V6 Turbo. Det er en af den slags biler, der får det til at krible i fingre og fødder, mens muldvarpen i baglommen begynder at svede. Den ved godt, at dette er en omvendt lodseddel. Hvis du vinder, så går den aldrig i stykker – hvis du taber…

Okay, den tidligere ejer har skiftet motoren og den nye har blot trillet 55.000 km, så hvis du passer på den, kører det formentlig længe endnu. Men det er en infernalsk maskine sådan en GTV med turbo – Alfa laver i forvejen nogle af de allersprødeste V6-motorer, og med turbo og lettere tuning til 250 hk, så er der anmasende acceleration, så længe vejen er tør og dækkene varme.

Karrossen på en GTV er et fascinerende mix af bløde hjørner og skarpe kanter – det er et design der deler vandene. Det gør læderstuen på den anden side ikke – få fabrikanter kan kreere en kabine som Alfa Romeo – det er smukt arbejde.
Jo, vi er forelskede i den vævre GTV med den djævelske maskine. Og til kun 50.000 kr., så kan det være muldvarpen må frem fra baglommen. V6-modellen uden turbo er i øvrigt en 3,2-liters, mens turbomodellen nøjes med to liters slagvolumen.

Se den her. 

Klokken 12 – Lamborghini Murciélago 6,5 LP 670-4

  

Men når rådhusklokkerne bimler og koret synger ”Vær velkommen Herrens år”, så skal himlen eksplodere og øjnene fokusere på årets smukkeste himmel. I overført betydning kunne det være denne Lamborghini Murcielago SV. I Italiens farver lyser den op, og er klar til at stige afsted mod de første 100 km/t på tre sekunder rent. Og hold bare gas på de tolv cylindre, hvis du er på autobahn – bogstaverne SV er nemlig ikke for sjov. De står for Super Veloce – altså høj hastighed. Speedometernålen takker først af ved 340 km/t –se det er en nytårsraket.

Prisen er så godt nok 4.500.000 kr. uden afgift, så vi nøjes med at kigge, når naboen skyder den af. Måske er du heldigere stillet. Du kan nyde den fine maskine her.
Godt nytår fra BilBasen Blog.
   
 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS