bilbase

Porsche: kør stærkt og spar brændstof

Ville det ikke bare være skønt, hvis din næste bil havde et system, der både sparede på brændstoffet – men samtidig også hjalp dig med at køre hurtigt gennem sving? Det lyder som ren science fiction, men står det til Porsche, kan et sådan system blive alvor i nærmeste fremtid.

Porsche InnoDrive02

Brændstofforbrug og forurening er et område, der får mere og mere fokus. Noget af det, der koster særligt mange af de dyre dråber, er, når bilen skal accelerere. Mange bilister bremser ned, inden de kører ind i et sving – herefter skal der accelereres for at få bilen op i fart igen. Porsche selv mener, at der er en potentiel brændstofbesparelse på 10 pct., hvis man kunne undgå unødvendig opbremsning og efterfølgende acceleration ifm. sving.

Porsches ingeniører leger derfor pt med et system, der skal sikre jævn, konstant og ikke mindst høj fart gennem sving, så der ikke er behov for spildfuldt at skulle bruge ekstra brændstof på først at nedbremse og efterfølgende accelerere bilen op igen efter svinget.

Der er altså tale om en form for adaptiv fartpilot, som kan læse sving. I dag kender vi adaptive fartpiloter, som kan hjælpe føreren med at spotte farer foran bilen. Porsches system tager teknologien et par skridt videre Fidusen er, at bilen forudser svinget, og udregner, hvor hurtigt det er forsvarligt at køre gennem svinget. Fartpiloten vil så holde farten, så højt som den kan, og kun bruge den absolutte nødvendig mængde af bremse og acceleration. Porsche oplyser, at systemet kan sende en bil gennem et sving med en G-påvirkningen på op til mellem 0,5 og 0,7 G.

Porsches system, som forventes at kunne lanceres inden for en femårig periode, hedder InnoDrive, og det testes for tiden på landevejene omkring tyskernes testcenter i Weissach. Systemet har flere parametre at måle på. Bl.a. kan det måle svingets radius og asfaltens kvalitet. Derigennem kan systemet udregne, hvor meget greb der potentielt kan skabes mellem dækkets gummi og underlaget det givende sted.

Porsche InnoDrive01

InnoDrive tager sig i første omgang ”kun” af dossering af speeder og bremse. Førerens hænder på rattet skal stadig sørge for ratudslag.

Indtil videre findes der ingen Porsche til salg på BilBasen med InnoDrive – men tjek udvalgte af brugte Porsche her.

En kommentar til Porsche: kør stærkt og spar brændstof

  1. Patrick 23/06/2015 at 15:03 #

    Fedt! Jo flere steder der kan spares desto bedre. Bare ærgerligt det kun ses i denne dyre bil indtil videre. Det er i hvert fald ikke hvermandseje endnu. Men så må man vel drømme lidt videre eller håbe mand vinder i lotto. Jeg synes i hvert fald mine udgifter er høje nok lige nu. Og det er på trods af jeg lige har sparet 30% på mine forsikringer her https://www.forsikringsportalen.dk/bilforsikring/
    Lige nu køre jeg dog et forsøg med at køre i højere gear. Og selvom det ikke er den store forskel, så er der da også lidt at spare der 🙂

Leave a Reply