Up!
januar 10, 2014

Så kom der strøm på Up!

Danmarks mest solgte bil er nu på gaden i en strømførende version. Den elektriske e-up! har alle de fordele, som man kender fra Up! – og så føjer den en håndfuld detaljer til, der gør e-up! endnu mere vellykket og velkørt.

Up!

e-up! er udstyret med en elmotor, der yder 82 hk, hvilket gør e-up! til den stærkeste Up! til dato. Da el-motoren yder det makismale omdrejningsmoment på 210 Nm lige fra du drejer nøglen, er bilen kvik, lydløs og letkørt takket være den 1-trins automatiske gearkasse. e-up! har en tophastighed på 130 km/t. og når 100 km/t. på 12,4 sekunder og 60 km/t. på bare fem sekunder. Så du går ikke på kompromis med præstationerne.

El-motoren får strøm fra et litium-ion-batteri, der vejer 230 kg og er placeret i bunden af bilen mellem akslerne. e-up! kan køre op til 160 km på en opladning, og der er fabriksgaranti på otte år eller 160.000 km på batteriet. e-up! leveres med et såkaldt Mennekes-stik til AC-opladning, men kan for 4.180 kr. leveres med et combostik, der giver mulighed for at veksle mellem at lade med almindelig AC eller DC (hurtig ladning).

Lanceringen af e-up! sker i samarbejde med elbiloperatøren Clevers. Det skal gøre det muligt for de kommende elbilister at få det optimale ud af deres elbil med hurtig opladning hjemme og på Clevers landsdækkende ladenetværk. En e-up! kan lades helt op på seks timer på en almindelig ladestander, men på en af Clevers kommende 50 kW Combo-hurtigladere kan en e-up! lades 80 pct. op på 30 minutter.

Med et abonnement på en Clever ladeboks har de kommende e-up! bilister mulighed for at få én krone rabat per kWh, de bruger til opladning hjemme. Det betyder, at man for blot 23 kr. kan lade sin e-up! helt op.
Dermed kan du tilbagelægge 100 km i en e-up! for omkring 20 kr. Til sammenligning kører up! med benzinmotor i gennemsnit 22,2 km/l, og med en benzinpris på 13 kr. koster 100 km i en benzindrevet up! altså ca. 60 kr. Med andre ord kører den nye e-up! meget langt på kronen, hvilket gør e-up! oplagt både som hverdags- og pendlerbil.

e-up! vil blive solgt fra seks udvalgte VW-forhandlere i hhv. København, Amager, Glostrup, Odense, Risskov og Aalborg.

Er e-up! en bil for dig?

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS