bilbase

Guide: Salgsprocessen, når du sælger bilen

Når køberen er klar til at handle, så er her en guide til en gnidningsfri salgsproces.

Forhandling

Mange vil gerne handle om prisen, og det handler om fingerspidsfornemmelse. Hvor interesseret er køber og hvor sikkert er du på at din pris er rimelig? Hvis du for eksempel ved, at din bil er i orden og er den billigste på BilBasen, så har du gode kort på hånden. En del spørge efter din mindstepris. Lad være med at sige din mindstepris, men få i stedet køber til at give et bud.

Betaling

Der er flere brugbare metoder til at handle bil sikkert. Kontanter, bankoverførsel eller banknoteret check er de mest gængse metoder. Op til 25.000 kr. er det også muligt at bruge Swipp. Bankoverførsel er fin, hvis det er en straksoverførsel. Pengene skal være gået ind på din konto, før du afleverer nøgler og registreringsattest.

Slutseddel

For alle parter er det rart at have en købskontrakt.

>>Hent købskontrakt<< 

Som sælger er den vigtig, da du kan bevise, at bilen er solgt, hvis den nye ejer laver skader inden den er omregistreret til ham eller hende.

Omregistering 

Normalt har køber tre uger til at omregistrere bilen. Vi anbefaler, at I gør det med det samme på skat.dk – det kræver at begge har NemID. 

I sjældne tilfælde ’glemmer’ køber at omregistrere bilen, og det giver bøvl i forhold til forsikring og ejerafgift. Hvis det kommer så vidt, så kan sælger bede Skat tvangsafmelde bilen.

De ting du skal huske at give køberen med

1. Alle nøgler – inkl. hovednøglen

2. Registreringsattest – både Del I og Del II

3. Instruktionsbog og servicehæfte

4. Radio-kode, hvis bilen har sådan en

5. Toppen til låse-møtrikker eller –bolte

6. Den tredje nummerplade – hvis du har sådan en.

5 Kommentarer til Guide: Salgsprocessen, når du sælger bilen

 1. Niels 22/01/2016 at 11:50 #

  Havde været godt hvis der stod noget om hvordan man håndterer restgælden

  • Adnan 06/10/2016 at 10:52 #

   Hej Niels.

   Hvis der er gæld i bilen skal du have en bekræftelse fra kreditor om at gælden vil blive slettet når der indbetales på en bestemt konto. Husk at få oplyst kontoen fra kreditor og ikke køber.

 2. Bilbasen Blog 02/03/2017 at 23:55 #

  Hej Niels. Jeg ved ikke, om du mener som køber eller sælger – dette indlæg er mest møntet på sælger. Adnan har ret, hvis du er køber, du skal tale med kreditor (som står på tinglysningen). Det kan evt. være en fordel at indbetale restgælden direkte til kreditor og resten til sælger. Hvis du har en bil med gæld, så tal med din kreditor om det – det kan være at løsningen er den samme for at skabe tryghed for køberen. Vh Ebbe, Bilbasen

 3. Thomas Nielsen 04/05/2017 at 12:30 #

  Jeg kan ikke komme videre da jeg ikke ved hvilket NEM ID der skal bruges

  • Bilbasen Blog 04/05/2017 at 22:01 #

   Hej. Det er køberen, de skal bruge sit NEM ID og koderne på begge dele af registreringsattesten. Vh Ebbe

Leave a Reply