februar 16, 2016

SHERP ATV er den mest brutale bil, du kommer til at se i dag

De er skøre, de russere. Og nu har de overgået sig selv igen: Seneste opfindelse er et terrængående køretøj så brutalt og genialt, at det tenderer det bedste, der er kommet fra en russer siden vodka.


Køretøjet, der er tale om, er SHERP ATV. Monsteret er vakt til live af den russiske ingeniør Aleksei Garagashian, der sammen med resten af holdet bag SHERP har skabt en ATV, der kan begå sig både på land og i vand.
Designet er næsten komisk med den minimale akselafstand, men det spiller egentlig heller ikke nogen rolle. For SHERP handler det hele bare om at pløje igennem meget ufremkommeligt terræn uden på noget tidspunkt at sidde fast. Og på netop det område ser den ud til at være i en klasse for sig selv. Her er ingen udhæng foran eller bagpå, der kan sidde fast. Det er genialt.


Under kølerhjelmen gemmer sig en beskeden 4-cylindret dieselmotor, der yder 44 hestekræfter. Summen af dette er en topfart på 45km/t på land og 6km/t i vand. Det lyder umiddelbart ikke af meget, men det skyldes, at det ikke er motoren, men de kæmpestore dæk, der er hovedattraktionen.

Udover selvfølgelig at være specialfremstillede til SHERPA ATV, er de også selvoppustelige. Og så er der selvfølgelig størrelsen på dem. Dækkene måler en diameter på heftige 1,6 meter, så derfor skulle der også være rig mulighed for at køre over træstammer, kampesten og diverse minibiler.

Ifølge SHERPs hjemmeside kan deres ATV rekvireres for ca. 310.000kr. For det beløb lover de så også, at den uden problemer forcerer alt, der har en højde under 70 cm. Om det prisskilt kan retfærdiggøres, lader vi dig om at bedømme. Men der kan ikke være to meninger om, at den ser ud til at indeholde mange sjove timer.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS