maj 22, 2014

Søndagstur i Ferrari 430

Skal man være bilnørd for at sætte pris på en køretur i en superbil? Vi lader det komme an på en prøve og giver Mette fra Aalborg ordet til at fortælle om sit første møde med en vaskeægte superbil

Indrømmet! Selvom man hører til det køn, der kun har en begrænset interesse i biler, besidder en minimal viden om hestekræfter og ikke har et specielt forhold til accelerationsevne og tophastighed, så er det faktisk en ret vild oplevelse at sætte sig bag rattet i en ægte superbil som en Ferrari 430.

En søndag eftermiddag triller jeg ind på en parkeringsplads. Det er her, køreturen i dette italienske mesterværk skal foregå. Bilen er en Ferrari 430 – En sportsvogn, der uden problemer accelererer fra 0-100 km/t på 4 sekunder.

Før denne dag har jeg aldrig prøvet at sidde i en Ferrari. Der er en smule sommerfugle i maven, og jeg er spændt på, hvad denne bil kan præstere. Jeg tager plads i bilen med en instruktør, som giver en grundig instruktion. Det første tryk på speederen er blidt, men alligevel er der respons med det samme. ”Læn dig nu godt tilbage og kør Ferrari. Og husk, at den er temmelig bred og fylder godt på vejen”, minder instruktøren mig om efter mit første møde med en modkørende. De første par kilometer sker med stor respekt for bilens evner. Men hurtigt opfordrer instruktøren mig til at give den lidt mere gas på landevejen. Jeg trykker godt til! Og sikke da en følelse det er at opleve så hurtig acceleration! Og selvom det går stærkt, er det tydeligt at fornemme, at bilen har uendeligt meget mere at byde på. Ja, det er faktisk ret fristende bare at lade foden få frit fald ned på speederen for at få den fulde fornemmelse af dette røde lyn, og hvor er det i grunden befriende at opleve lidt flere hestekræfter, end hvad jeg er vant til i stationcaren. Det her var mit første, men bestemt ikke sidste møde med en superbil!

Mette 36 år fra Aalborg

Hvis du selv kunne tænke dig en køretur i en Ferrari eller anden superbil, kan du læse mere her eller følge med på BilBasens Facebook den nærmeste fremtid

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS