juni 7, 2016

Stationcar på steroider: Mercedes AMG E43 2017

I sidste uge lancerede Audi deres nye A5-linje, og nu er turen kommet til Mercedes. Vi så allerede tilbage i marts, hvordan fremtidens Mercedes E-Class Sedan ser ud. Og nu har sydtyskerne løftet sløret for deres nye E-Class Estate linje. Vanen tro er den også blevet indlemmet i den eksklusive AMG familie.

Mercedes-AMG E-Class Estate (BR 213) 2016

Det forpligter selvfølgelig, men resultatet er helt som forventet. AMG E43 er en vaskeægte ulv i fåreklæder. Som sædvanligt er den elektronisk begrænset til de 250 km/t, men motoren er uden tvivl til mere. Som det også er tilfældet hos flere af konkurrenterne, og Audi S5, har Mercedes denne gang eksperimenteret med en 3.0L V6 motor med bi-turbo.

Mercedes-AMG E-Class Estate (BR 213) 2016

Mercedes med mere: Se det store udvalg af Mercedes AMG på BILBASEN

Det giver en ydelse på den gode side af 400 hestekræfter, mens det maksimale moment på voldsomme 520Nm opnåes allerede ved 2500 omdrejninger. 0 – 100 klares på sølle 4,7 sekunder. Transmissionen er den banebrydende og egenudviklede 9-trins gearkasse, 9G-TRONIC. Tallene matcher henover spektret den nye S5, der dog har lidt færre hestekræfter, men også en lavere kampvægt.

Mercedes-AMG E-Class Estate (BR 213) 2016

Og nu vi er i gang med sammenligningerne. Hvor den nye Audi S5 blev beskyldt for at være en anelse konservativ i designet, har man hos Mercedes forsøgt sig med en mere dristig tilgang. Udseendet er sporty, mens den samtidig fremstår ganske elegant med sine runde former. Når den nye E-Class Estate bærer navnet AMG, er fælgene naturligvis 19” og af alu. Gennem hele eksteriøret er der masser af detaljer, der antyder, at det ikke er en helt almindelig Mercedes, der er tale om.

Mercedes-AMG E-Class Estate (BR 213) 2016

Mercedes E-Class AMG E43 kan bestilles fra september 2016, mens levering forventes påbegyndt til december. Prisen er endnu ukendt, men Mercedes regner med at have en prisliste klar i løbet af juli.

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS