februar 22, 2016

Tøm sparegrisen: Seinfeld sælger ud af Porsche-samlingen

Nu er det værd at læse med, hvis du går og drømmer om en Porsche, men synes at en nyere 911’er er lige ordinær nok. Komikeren bag den selvbetitlede 1990’er sitcom, Seinfeld, har nemlig gang i en tidlig forårsrengøring i sin mere end gennemsnitligt store garage. Det betyder, at 16 Porscher, der strækker sig fra 1950’erne og fremefter, nu bliver sat til salg på auktion.

1966 Porsche 911

Og det er i sandhed en ekstraordinær samling, der er tale om. Udover ekstremt sjældne klassikere fra 1950’erne og 1960’erne er der også mulighed for at erhverve sig en motor, der uden tvivl vil imponere til næste Track Day på Jyllandsringen. Hvad med en Porsche 962C, der i 1990 FIA World Sportscar Championship blev kørt af Bob Wollek og den senere DTM-legende og femdobbelte vinder Bernd Schneider.

1955 Porsche 550 Spyder

Kronjuvelen i samlingen: Porsche 955 Spyder fra 1955.

Kronjuvelen i auktionskataloget er dog til den noget mindre kraftfulde side. Der er nemlig tale om en særdeles sjælden Porsche 955 Spyder fra 1955. Den filmkyndige motorsportsfan vil vide, at det var i en spritny 955 Spyder, at James Dean i 1955 kørte sig ihjel. Den koboltblå skønhed er vurderet til at hente $5-6.000.000, men er så sjældent udbudt til salg, at den potentielt kan indbringe meget mere.

På udkig efter din egen Porsche? Vi har masser til salg på Bilbasen.

Selvom salget af 16 sjældne Porscher uden tvivl skepper godt i kassen, er det nok ikke pengemangel, der ligger til grund for udrensningen. Jerry Seinfeld har således flere gange indtaget førstepladsen over de bedst tjenende komikere i verden. Og grunden til udrensningen er af noget mere pragmatiske årsager.

1958 Porsche 356 A 1500 GS:GT Carrera Speedster 1957 Porsche 356 A Speedster

Seinfeld selv begrunder salget med, at det nu er på tide, at andre nu får mulighed for at få glæde af bilerne. Om den glæde består i glæde ved at cruise med taget nede i en 356 Carrera Speedster fra 1958 eller suset, når du træder speederen på i bund på en af 00’ernes mest ikoniske sportsvogne, den vanvittige Carrera GT. Her endda i en fabriksprototype fra 2000, der blot er fremstillet i to eksemplarer og i sin tid rekvireret fra Porsche af Seinfeld selv.   

1958 Porsche 597 Jagdwagen

Skulle du have råd og lyst til at byde på en eller flere af biler fra Seinfelds imponerende samling, så foregår det hos auktionshuset Gooding & Co. den 11. marts 2016. Befinder man sig ikke i nærheden af Florida, kan man registrere sig til at byde via telefon. Hele herligheden er vurderet til 32 mio. dollars.

Se alle Porsche-modeller, vi har til salg på Bilbasen lige nu. 

Vi har masser af sportsvogne på Bilbasen – klik her. 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS