maj 14, 2016

Ugens fund: Audi RS Q3

Mindstemand i Audis SUV-program, Q3, er den første, der får en rigtig RS-version. Topmodellerne hos mellemste i flokken, Q5, er en skarp dieselversion med 313 hk og en 3,2 benzin med 270 hk. Q7 har heller ikke RS-versioner, men mangler ikke noget under motorhjelmen – her buldrer den store 6,0 TDI af sted med 500 hk og ufattelige 1.000 Nm. Benzinversionen er heller ingen sinke – her fås 350 hk pakket ind i en 4,2liters V8. Men altså ingen med RS-badge, selvom Q7 5.0 TDI faktisk også udviklet af Quattro Gmbh.

Audi RS Q3 (2)

Tilbage til Q3, der er mindstemand indtil Audi Q2 lander senere på året. Men selvom den er mindst og nyest, så har den altså som den første været forbi Audi’s Quattro-division i Neckarsulm for at få en total makeover.


 

>Søg Audi RS Q3 på Bilbasen<<


 

Motoren i RS Q3 er den samme femcylindrede turbo-motor som findes i TT RS og A3 RS.

Audi RS Q3 (4)

Det vil sige 2,5 liter, turbolader, og i tilfældet RS q3 mellem 310 og 367 hk. På Bilbasen er der pt kun versioner med 310 hk og 340 hk – den på billederne er en 340 hk version, hvilket gør det muligt at sende den højbenede lille fætter afsted til de første 100 km/t på blot fem sekunder – altså 0,5 sekunder hurtigere end Q7 6,0 TDI.

Audi RS Q3 (6)

 

En RS-model er naturligvis opdateret hele vejen rundt, og bag de store fælge gemmer sig bølgede bremseskiver, som det kendes fra motorcykler. Bølgerne skærer overflødige kilo af skiverne, og mindsker dermed den uaffjedrede vægt  – og så ser det blæret ud.

 

Karroseriet har naturligvis fået en tur med RS-pensel, og har en anden front med bicellestruktur i grillen, andre skørter, diffuser på bagkofangeren og matte tagrails i aluminium.

Audi RS Q3 (8)

Fra kabinen med kroppen solidt plantet i RS-sæder af læder og alcantara har du udsigt til RS-logoer i de matgrå urskiver og på gearstangen – det er kræs, og det koster naturligvis lidt. For eksemplaret på billedet tager Audi i Aalborg lige lidt under en mio., men så er den også næsten ny.

 

Audi RS Q3 (340)

HK/Nm                                          340 hk / 450 Nm

0 – 100 km/t                                 4,8 sek

Tophastighed                             250 km/t

Km/l                                                                            11,6 km/l

Max. påhæng                             1.900 kg

 

 

Læs mere om Audi:

Audi SQ5 – 313 dieselheste

Audi RS6 – 560 hk stationcar

Audi RS4 – en ulv i fåreklæder

 

Audi RS Q3 (9) Audi RS Q3 (5) Audi RS Q3 (7)

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS