oktober 30, 2015

Ugens fund: Mercedes-Benz SLR McLaren

Jeg glemmer aldrig dengang jeg kørte i en Mercedes-Benz SLR McLaren. Jeg vil egentlig ikke sige, at den kørte decideret godt. Bremserne er elektronisk styret, og selvom de bremser fænomenalt, så har man ikke megen føling med dem. Motoren er en brutal V8 med kompressor, og mens lyden udefra er brummende og barsk, så udvikler den ikke rigtig lyden op gennem registret – det er mere en konstant brummen, men det glemmer man lidt. For når man træder speederen i bund siger den bare RØVHUL (Undskyld mit franske) og det skal være som om, lyden kommer fra en virkelig stor hund.Forestil dig en grand danois, og tænk så større. Meget større. Mindst dobbelt så stor og den gør helt nede fra maven. Sådan lyder det. SLR er brutalis på hjul.

Jeg husker tydeligt, da jeg kørte 75 km/t bag en Toyota Aygo. Der var fri bane. Jeg trak ud og trådte speederen i bund. RRRØVHUL (undskyld igen, men det er det den siger). 180 km/t stod der på speedometeret. Jeg var fyldt med ærefrygt. Og jeg er det stadig.

Mercedes-Benz SLR McLaren er ikke bare en supersportsvogn, den er i ultrasportsvognsliga. Og det er prisen også. Bilen i udstillingen er til salg/leasing hos Terminalen og 1. gangs ydelsen er over en mio. Ja, den er tættere på 1,5 mio. kr. Oveni det koster den 100.000 kr. om måneden i ydelse. Jo, det er ultradyrt, ultrahurtigt og ultrafedt. Men du får altså også en sjælden bil, bygget over en kulfiber monocoque – det er også seriøst ultra.

Søg Mercedes-Benz SLR McLaren på BilBasen
Mercedes-Benz SLR McLaren

Specifikationer

Nypris 11.000.000 kr.

HK/Nm 626 hk / 780 Nm

0 – 100 km/t 3,8 sek

Tophastighed 322 km/t

Km/l 6,9 km/l

Af Ebbe Sommerlund

   
    
    
    
    
    
    
 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS