september 30, 2015

Ugens fund: Seks hjul med træk i

Det her må være det vildeste Ugens Fund, vi nogensinde har haft her på bloggen. Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 Pick-up.  

6×6 betyder naturligvis, at der er seks hjul og at der er træk på dem alle. Grebet i al slags terræn sikres af hele 5 differentialer, der kan låses.

Monsteret drives frem af en 5,5-liters V8 med to turboladere, hvilket sikrer en ydelse på 544 hk og 720 Nm. Bilen er næsten seks meter lang og over to meter høj. Køretøjet er primært tiltænkt de rige ørkenstater, og selv om det er et dueligt terrænværktøj, så er der ikke sparet på læder og lækkert udstyr.

Den mest specielle feature er evnen til at styre dæktrykket fra kabinen. Det lyder måske lidt fjollet, men det er ekstremt nyttigt, hvis du kører fra asfalt og ud i sand, mudder eller is. I terrænet giver et lavt dæktryk nemlig et bedre greb. Når du så ruller tilbage på asfalten hæver du blot trykket igen.

Bilen er ekstrem og det er prisen også: 5,5 mio. uden afgift. Til gengæld har du et samlerobjekt, da Mercedes-Benz kun har produceret lidt over 100 eksemplarer. Faktisk stoppede produktionen ikke fordi bilen ikke kunne sælges, men fordi Mercedes-Benz ville have at den ikke skulle være for almindelig.

Søg G-klasse på BilBasen

Se Top Gears bedømmelse af monsteret her:


   
    
    
   

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS