frankencar
november 4, 2014

Verdens værste bil

I anledning af Halloween har britiske Warranty Direct bygget Frankensteins bil. Sammensat af de værste komponenter fra syv forskellige biler koster den dig 5.000 kr. i reparationer – hver anden måned. Warranty Direct kalder bilen for Horrific 40rror, og den er fundet ved at analysere 50.000 forsikringspolicer i England.

Normalt udregner Warranty Direct et pålidelighedsindeks på bilerne. Hvis indekset hedder 100, så er bilen som gennemsnittet, og hvis indekset er over 100, så er den dårligere og dyrere i reparationer. Den fiktive bil ville have et indeks på 500, og dermed fem gange så dårlig, som gennemsnittet.

Byggemetoden for bilen er at finde de nedbrud, der koster selskabet flest penge i forsikringsudbetalinger, og på den måde findes motoren fra en BMW M5 V10, gearkassen fra en Jeep, det elektriske system fra en Mercedes-Benz R-klasse og affjedringen fra en Audi RS6.

Make and Model Car part Range
BMW M5 Engine (04 – 11)
Audi RS6 Axle and Suspension (02 – 11)
Jeep Grand Cherokee Gearbox (06 – )
Mercedes-Benz R-Class Electrics (04 – )
Fiat Multipla Braking system (99 – 05)
SEAT Alhambra Air-conditioning (96 – )
Chrysler 300C Steering system (05 – )

Sjovt nok er der ingen dele fra hverken japanske eller franske biler. Det kan man jo så tygge lidt på. Har du mon ejet en bil, der burde have været sendt til Frankensteins laboratorium?

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS