Skoda Octavia
september 24, 2020

VIDEO: Den bedste og VÆRSTE Skoda gennem tiden

Berner tester den nye Skoda Octavia og lister de bedste og de værste Skoda’er gennem tiden.

Video: Anders Berner  / Dato: 24. september 2020

Hvordan får man en Skoda til at køre hurtigt? Man lægger elastikken dobbelt… Ja, der findes rigeligt med platte far-jokes om Skoda — og de hører alle fortiden til. I dag overhaler flere af Skodas modeller nemlig moderselskabet VW indenom på blandt andet materialer i kabinen.

SE OGSÅ | WHAT? Ny Seat Leon banker Audi og VW

Den nye Skoda Octavia er ingen undtagelse. Den har Anders Berner netop testet, og han er ikke bleg for at kalde den for den bedste Skoda nogensinde. Men hvilke Skoda-modeller er så de allerværste? Og hvilken variant skal du vælge af den nye Octavia? Dét giver Berner dig svar på i denne video.

Den sørgeligste Skoda nogensinde

Det kommer nok ikke bag på nogen, at kandidaterne til ‘dårligste Skoda nogensinde’ tæller forfærdelige biler som Skoda 105 og Skoda Favorit. Det er nok mere Skoda Rapid, som overrasker.

Rapid hører nemlig ikke Skodas østblok-fortid til. Den skulle have været et fikst og moderne 5-dørs alternativ til Fabia, men endte som et knap-så-veludført samleprojekt af de reservedele, som var til overs på lageret. En sørgelig omgang biks!

SE OGSÅ | Skoda Scala: Den bedste Skoda

Heldigvis har Skoda taget ved lære af Rapid, og modellerne der er spyttet ud siden, har begejstret Berner. Først var der Skoda Scala, som Berner sidste år kaldte for den bedste Skoda. Men allerede nu har den mødt sin overmand i Skoda Octavia, som er proppet med skarpe ‘Simply Clever’-løsninger, der i dag er det reelle kendetegn for det tjekkiske bilmærke — frem for tamme far-jokes.
SE OGSÅ | Skoda Octavia – fuld test

Specifikationer

Skoda Octavia iV

Plug-in Hybrid

Motor: R4 benzin, 1.395 ccm

Ydelse: 204 hk / 350 Nm

0-100 km/t: 7,7 sek.

Tophastighed: 220 km/t

Forbrug: Ikke officielt

Startpris: ca. 295.000 kr.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS