Mangler du plads i bilen?

Mangler du plads i bilen?
20/05/2015 admin-bilbasen
mangler du plads i bilen?

Livet bliver bare nemmere med en stor bil – altså undtagen når den skal parallelparkeres. Mens utallige mennesker har ærgret sig over at måtte opgive at få en stor ting ind i bilen, er der næppe mange, der er træt af at køre rundt med ekstra luft til daglig.

Okay store biler er naturligvis tungere, og måske også lidt dyrere at servicere, men der er jo som bekendt ikke meget i livet, der er gratis.

Vi har gennemtrawlet Bil-Revyen anno 2011 for at finde de biler med det største bagagerum.

Årgang 2011 fordi bilerne her er på brugtmarkedet til priser, der er væsentligt under nyprisen uden at bilen er nedslidt.

Her er resultatet:

MPV

De tre bogstaver MPV står for ’multipurpose vehicle’, og det betyder et køretøj til mange formål. En MPV er højere end en stationcar, så passagererne kan sidde mere oprejst – det sparer plads i længden, så MPV er sjældent længere end de store stationcars fra firmabilsklasssen.

Renault Grand Scenic tager prisen med 752 liter, hvis vi tager mellemklasse MPV. Dette gælder kun med bagerste sæderække lagt ned i gulvet. Med fem personer i bilen kan en Fiat Doblo faktisk trumfe det mål – her er nemlig 782 liter, og så højt til loftet, at du ikke behøver klappe barnevognen sammen. Men Doblo’s Postman Per-bils fremtoning er ikke for alle.

Grand Scenic er i klasse med VW Touran, Mazda 5 og Opel Zafira, og der findes en klasse der er lidt større og her finder vi VW Sharan og SEAT Alhambra, der kan mønstre hele 809 liter bagageplads, når bagerste sæderække er nedfældet. Med alle sæder langt ned, så er der plads til 2.430 liter – hvis du tager den fem personers Sharan.

Mange af bilerne i MPV-klassen har plads til syv, og når den bagerste sæderække er i brug forsvinder det meste af bagagepladsen desværre, men til de dage hvor du kun er dig selv i bilen, så kan alle bagsæderne lægges ned eller fjernes, så du har et stort varerum – det er kræs for en husejer.

Pladsvinder: VW Sharan og SEAT Alhambra 809/2.430 liter
Sharan

SUV

Sports Utility Vehicle er det der i gamle dage hed en firehjulstrækker, men det begreb bruges ikke rigtig længere. Dels er der mange andre biler, der har firehjulstræk, dels behøver en SUV ikke have firehjulstræk. Med begrebet SUV behøver man ikke have styr på de tekniske detaljer på en bestemt bil – hvis det ligner en bil, der kan køre i terræn, så er det en SUV.

I SUV-klassen findes naturligvis også de ægte firhjulstrækker, der kan hive en speedbåd op af havnen, som var den en rokketand på en seksårig. Sådan en bil er en Mercedes-Benz G-klasse. Her er som regel kun plads til fem, med mindre du tager den helt aburde G-klasse 6×6 – jep, en G-klasse med 6 hjul og træk på dem alle.

Den lidt mere civiliserede version af G-klassen lader dig pakke 1.340 liter ind over kofangeren, men G-klassen er meget sjælden med betalt afgift på danske plader. De bliver leaset.

Pladsvinder: Mercedes-Benz G-klasse 1.340 liter
G-klasse

Stationcar

Er du ikke til biler, der ser alt for praktiske ud, så er den traditionelle stationcar et godt bud. Her er, med meget få undtagelser, kun plads til 5 personer, men bagagerummet kan vær særdeles stort. Skoda Superb har et fænomenalt stort og lækkert bagagerum på 630 l, men på det rå litertal må den se sig slået af Mercedes-Benz E-klasse, der kan mønstre hele 695 liter og hele 1.950 liter med bagsæderne klappet ned.

Hvis du vil billigere til pladsen, så kunne du også se efter en Opel Vectra eller en Ford Mondeo.

Pladsvinder: Mercedes-Benz E-klasse 695/1.950 liter
E-klasse

Alle tal er hentet fra Bil-Revyen 2011