marts 3, 2015

Årets Brugtbil finalist 2015: Nissan Qashqai (2010-2014)

Nissan Qashqai er finalist i Årets Brugtbil 2015.

Nissan Qashqai burde hedde Nissan Cashcow, for med den, har Nissan virkelig ramt en guldåre. Nissan havde åbenbart spottet, at mange familier gerne ville have en bil i Golf-klassen med høj indstigning og godt overblik – uden egentlig at behøve firehjulstræk.

Med et harmonisk og friskt udeseende og skarpe priser kørte den lige ind i de danske hjerter. Udseendet fik et positivt nyk op i 2010.

Qashqai er en c-segment crossover, hvis man skal være specifik, men nogle kalder den også en SUV, selvom de typisk har firehjulstræk. Det fås Nissan Qashqai også med, men uanset antallet af trækkende hjul er den uegnet til terrænkørsel.

På motorsiden er Nissan Qashqai begavet med Renaults fremragende 1,5 Dci-motor – den er ikke superraffineret men den er stærk og uproblematisk, hvis dit kørselsmønstret er til diesel. Den mindste benzinmotor på 1,6 liter er lige knap nok til Qashqai, så hvis ikke kører så langt, skal du gå efter en 2,0 eller de senere versioner med turbo.

1,6 dci virker mere moderne end 1,5 dci, men føles ikke helt så stærk ved helt lave omdrejninger.

Nissan Qashqai er bundsolid, og bortset fra nogle lidt svage støddæmpere bagtil, så er den sjældent på værksted ud over service.

 

Karrosserivarianter

Nissan Qashqai fås som en femdørs hatchback og som en anden femdørshatchback, der er 21 cm længere og har plads til syv personer – den sidste hedder +2

Mest gængse udstyrsvarianter

Acenta – basis

Visia – standard

Tekna – luksus

 

Sikkerhed

Nissan Qashqai har fem stjerner i EuroNCAP

Motorer

Diesel

1,5 dci – 106 hk

1,6 dci – 130 hk

2,0 dci – 150 hk

Benzin:

1,6 – 114 hk

2,0 – 141 hk

 

Priser (pr marts 2015)

Fra 149.900 kr. til ca. 440.000 kr. afhængig af variant, km og udstyr.

Se Qashqai til salg på BilBasen.dk

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS