Kategorier
Nyheder

Årets værste bil

Det er både sjov og alvor, når det britiske forsikringsselskab Warranty Direct offentliggør sin Halloween-bil, der i år har øgenavnet The Horriffic H8WL3R. (Den rædselsvækkende Hyler) 

Warranty Direct har gennemgået sine 50.000 journaler og har skabt en bil, der bryder sammen hver eneste måned og som koster ca. 5.000 kr. i reparationer – om måneden.

Godt nok er ’bilen’ samlet i England, og de engelske undervogne har det hårdt. Faktisk laver flere producenter blødere undervogne til England, fordi vejene er i forfærdelig forfatning. Støddæmpere, bærearme og bøsninger til Hyleren er taget fra Mazda 5 – en bilmodel, der ikke er glad for dårlige veje. Faktisk oplever Warranty Direct fejl i undervognen på 75 pct. af alle Mazda 5

Motoren er fra en Mitsubishi Outlander, en sjælden model herhjemme. Outlander er topscorer i motorreparationer hos Waranty Direct – næsten 50 pct. har haft en forsikringssag med motoren.

Bremserne kommer fra en ellers pålidelig model nemlig Mazda MX-5. Det kan naturligvis skyldes ejernes kørsel, men ikke desto mindre døjer 50 pct. med bremserne. Så Hyleren kører med bremser fra den lille roadster.

Hyleren er ikke glad for at køre om hjørner, for styretøjet kommer fra en Chevrolet Tacuma. En model der efterlader præcis en tredjedel med reparationer på styretøjet og gearkassen kommer minsandten fra samme bil.

Ret overraskende leveres elsystemet af Lexus GS. Her har hele 67 pct. af forsikringstagerne haft problemer med noget elrelateret. Og til at køle bilen ned, eller ikke, monteres en aircondition fra en Honda CR-V – her har 18,6 pct. fået skiftet kompressoren.

Så hvis du lige står og leder efter en højst upålidelig bil, så er her pluklisten:

Bil Årgang Dele

Mitsubishi Outlander 07- Motor

Mazda 5 05- Undervogn

Chevrolet Tacuma 05-nov Gearkasse

Lexus GS 05- Elsystem

Mazda MX-5 05- Bremser

Honda CR-V 07- Air-Conditioning

Chevrolet Tacuma 05-nov Styretøj

Vi skynder os naturligvis at sige, at bilerne ikke generelt er upålidelige, men at bestemte dele måske kræver et ekstra eftersyn inden du køber. I øvrigt kan du jo bruge et par minutter på at identificere delene på billedet af The Horriffic H8WL3R – de stammer nemlig fra de seks biler.

  

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.