Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Undersøgelse: Her er de mest anbefalede bilmærker i Danmark

Analysefirmaet YouGov laver hvert år en top 10 over hvilke brands, vi danskere helst vil anbefale til venner og familie – og her fylder bilmærker godt på listen! Se hvilke bilmærker vi helst vil have vores kusine også kører, her.

Af: Simon Hallenslev / d. 25. november 2019

Listen over mest anbefalede brands kaldes ’Brand Advocacy Ranking’ og er udarbejdet af YouGov Brandindex. Med fire bilmærker i top 10, er bilbranchen den mest repræsenterede branche på listen i år.

Til listen bemærkes det af YouGov, at bilbranchen generelt er gode til at skabe mærkeambassadører. Men hvorfor? Det har vi spurgt vores markedsanalytiker, Jan Lang, om:

– Det er fordi bilen er et ’high-engagement-produkt’. Vi sidder i dem, er afhængige af dem og bruger dem typisk hver eneste dag. Så uanset om man går op i biler eller ej, er de fleste ret engagerede i sine biler. Dette engagement kan være bundet op på praktik, men også på værdier som drømme og livsstil … eller sex og power! Siger han og fortsætter:

– Hvad end grunden er, er det med andre ord ikke en svær opgave for bilmærkerne at engagere kunderne i deres mærker, og dermed heller ikke unormalt at de ligger i toppen, når det handler om kundeanbefalinger.

Danskernes mest anbefalede bilmærker 2019

Selve anbefalelsesscoren, eller brand advocacy-scoren, findes af YouGov ved, at spørge et udsnit af danskerne om, hvilke brands de vil anbefale til venner, familie og kollegaer, og hvilke de vil anbefale dem at undgå. Til sidst udregnes et gennemsnit for alle de adspurgte, som i forvejen er kunder hos de enkelte brands. Scoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser.

PladsMærkeScore
1.Mercedes-Benz62,5
2.Audi60,9
3.BMW58,0
4.Kia57,1

Tre tunge tyskere i front kommer måske ikke som den store overraskelse. Til gengæld er det mere overraskende, at fjerdepladsen går til Kia, som nu er oppe og lege med de store drenge – og iøvrigt ligger meget tæt på Bayerske BMW i score.

LÆS OGSÅ | Se den nye liste: Her er de mest værdifulde bilmærker

Både BMW og Kia er nye på listen, hvor sidstnævnte tager pladsen fra Skoda, som nu ikke længere er at finde i toppen. Men Kia stopper ikke med at imponere. Det koreanske bilmærke er også nummer seks på listen over de varemærker, der har forbedret sig mest sammenlignet med sidste år. Kia er steget fra 50,1 til 57,1 i score fra 2018 til 2019.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.