Kategorier
Test og anmeldelser

Biler fra dette land er mest pålidelige

Der findes ikke en endegyldig sandhed om bilers pålidelighed. Nogle fejl skyldes ejerne, og nogle skyldes bilen. Men hvis man skal tro på det engelske forbrugermagasin Which?, så skal du se mod Solens Rige, hvis du vil have den mest pålidelige bil.

Which? går temmelig seriøst til værk og udregner scoren efter fejlenes alvorlighed og hvor lang tid, bilen skal være på værksted. Som du kan se, ligger de bedste temmelig tæt. Lexus, der pt ikke importeres til Danmark, rangerer som nummer et efterfulgt af fire andre japanske mærker.

Den fulde undersøgelse er endnu ikke offentliggjort, så hele listen er endnu ikke tilgængelig, men her er de bedst placerede:

 

Brand reliability
MærkeAntal biler0-3 år4-8 år
Top 5
Lexus48896%88%
Honda395296%89%
Toyota330095%87%
Suzuki33495%85%
Mazda184894%85%

 

 

Hvilken bil har du og har den været pålidelig?

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.