Kategorier
Nyheder

Bilerne til lovens lange arm

Med over 2.600 biler i stalden, er det danske politi en stor køber af biler i Danmark. I dette blogindlæg viser vi dig den nyeste liste over, hvilke biler det danske politi har i sit beredskab og gør dig lidt klogere på, hvad der kommer til at ske i nærmeste fremtid (Foto: Bilmagasinet).

billede 1(Foto: Bilmagasinet).

Med mange varierende opgaver er det klart, at politiet har mange forskellige biler, som kan varetage forskellige formål. Lige fra pæne sagsbehandlerbiler til ‘salatfadene’, som de hedder i daglig tale. Langt de fleste er Mercedes, VW, Ford og Skoda og der bruges årligt 50 millioner kroner på nye biler til styrken. Her er en liste over de modeller, som Rigspolitiet har til rådighed:

KøretøjstypeMærkeModel
Patruljebil (1)VWPassat 2,0 TDI
Patruljebil (2)MBC 220 CDI
Patruljebil (3)VWPassat 2,0 TSI
Hundebil med plads til 1-2 hundeFordMondeo 2,0 SCTI
LimabilVWMultivan 2,0 TDI
Stor hundebil med plads til 2-4 hundeVWTransporter Kombi 2,0 TDI
Sagsbehandlerbil (1)VWGolf 1,6 TDI
Sagsbehandlerbil (2)VWPolo 1,6 TDI
Sagsbehandlerbil (3)MBB 180 CDI
Patrulje MC (1)YamahaFJR1300AP
Patrulje MC (2)BMWK 1600 GT
Letsikret indsatskøretøjMBMB Sprinter 316 CDI
Minibus (8+1 pers.)VWVW Transporter Kombi 2,0 TDI

Der findes naturligvis en række specialkøretøjer og ”undercover-biler”, som politiet af gode grunde ikke kan oplyse. Udover denne liste kommer også motorcykler, transportvogne samt andre former for specialkøretøjer.

Politiet minimerer omkostningerne og rationaliserer

Fra 2015 til 2017 skal politiet udskifte 2.600 biler i alt. I den kommende bilpark vil der være særlig fokus på totaløkonomien og dermed på at minimere omkostningerne over en række år. Det vil sige, at man både tænker i modeller og mærker, som holder længere, men også i detaljer som at bruge lyskopper fremfor lysbroer (sirener). Derudover kommer alle fremtidige vogne til at være stationcars indrettet med multi-bagagerum med plads til lidt af hvert.

Her kan du se hvordan politiet tester deres biler:

video bil

http://www.youtube.com/watch?v=vPBzzBxaCcQ

Følg os på Facebook og Google+ og se flere bilnyheder og debatter.