Kategorier
Nyheder

Køb din nye bil hjemmefra

Flere bilforhandlere bruger nye metoder for at lange biler over disken. Vi har fundet 4 eksempler på, hvordan du kan købe bil hjemmefra.

Af: Jacob Dalby / d. 23. april 2020

Ligesom de fleste andre erhverv har bilforhandlerne det stramt i tiden. Salget af nye biler gik voldsomt tilbage i marts måned, da Covid-19 rullede ind over landet. Hovedsageligt fordi at kunderne udebliver fra butikkerne og salgspersonalet derfor har ringe mulighed for at møde kunderne.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Her er de bilmærker, der er billigst at forsikre i Danmark

En situation som denne kræver omstilling og bilhusene rundt om i landet gør sig umage, for at møde kunderne på anden vis, så der fortsat kan langes nye bilnøgler over disken. Vi har fundet fire tiltag, der alle viser  omstillingsparathed med nye måder at møde kunderne på. Mon ikke nogle af de nye metoder faktisk kan gavne, når vi allesammen er ude på den anden side.

Book din egen bilforretning

Hos Andersen Biler ligger de ikke på den lade side. Her tilbyder sælgerne at møde dig – og kun dig – udenfor normal åbningstid. Du får altså hele bilforretningen for dig selv uden andre kunder. Det fungerer således, at du på deres hjemmeside booker tid mellem kl. 17.30 og 21.00 på hverdagsaftener. Herefter møder du op og kan gennemgå bilen sammen med en sælger. Det er smart og en betydelig effektiv måde at hindre smittespredning på.

Andersen Biler lover høj hygiejne og udøver naturligvis forholdsreglerne, som sundhedsstyrelsen anbefaler.

Bestil en personlig videofremvisning – også live

Videogennemgang af bilerne i salgslokalerne er efterhånden ret udbredt – Sand Jensen har faktisk brugt metoden længe. Her kan du få en personlig gennemgang ud fra dine personlige præferencer og hvad du har brug for af information. Autocentralen har taget den skridtet videre: Her er det tilmed muligt at få en live gennemgang.

Der er lige nu mindst to metoder: Enten skriver du dine spørgsmål, hvorefter du får tilsendt en videogennemgang på mail. Alternativt, og helt oppe i tiden, vil en sælger gennemgå bilen med dig over eksempelvis FaceTime. Med live video fra butikken kan du kommunikere med sælgeren, som vil give dig al den information du har brug for og måske endda vise dig til rette i bilen – næsten som at være der selv.

Køb bilen online

Er du klar til at foretage købet af din bil fuldt digitalt, er det muligt hos flere bilhuse. ALD Carmarket og Carnext har tilbudt det i nogen tid og Lindholm Biler har netop lanceret samme mulighed.

Når du bestiller bil online hos ALD, får du den leveret direkte til døren indenfor fem arbejdsdage. Især under krisen oplever de en øget efterspørgsel efter konceptet. Eksempelvis i forbindelse med kortidsleasing, hvor du kan lease en bil ned til seks måneder.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om leasing

Selvom du ikke har siddet i bilen inden du bestiller, er der rig mulighed for at gøre det, når du får bilen leveret. Bilforhandlerne lover nemlig 14 dages fuld returret – men ingen kunder har endnu benyttet sig at dén mulighed.

Prøvekør bilen hjemme hos dig selv

Kan du ikke undvære en prøvekørsel, inden du skriver under på den nye bil, er der andre måder at gøre det på end hos forhandleren. Eksempelvis tilbyder Era Biler prøvekørseler hjemme hos dig selv. Her bliver bilen kørt hjem til dig, med alle forholdsregler, hvorfra du kan køre din prøvetur. Det er ikke kun smart i forhold til smittespredning – det er også vældig bekvemt at prøvekøre din nye bil i de omgivelser, som du kører i hver eneste dag.

Era Biler tilbyder samme mulighed, når bilen skal til service. Her kommer de og henter bilen på din adresse, får udbedret hvad udbedres skal, og leverer bilen hjemme hos dig igen.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.