Biljulegaven er fyldt med fejl – heldigvis

Biljulegaven er fyldt med fejl – heldigvis
20/12/2015 Ebbe Sommerlund

De er måske de mest oplagte julegaver til bilelskeren overhovedet. Årets Biler og Bil-Revyen 2016 er nemlig vanen tro på gaden, så de kan nå at komme under juletræerne. De udkom præcis l inden regeringen og den støtter fremlagde et lovforslag om registreringsafgift, så priserne i de to årsværker er efter den gamle udregning. Det betyder, at priserne for alt andet end mikrobiler og de billigste varianter af minibilerne er for høje.  
Bilpriser har dog aldrig været nogen konstant, så den risiko har man altid løbet – denne gang er forskellene dog noget større normalt, men heldigvis i den rigtige retning for de fleste biler ud over elbilerne og hybridbilerne, der jo som bekendt fik henholdsvis en 20 pct. afgift, mens plug-in hybriderne fik tillagt elforbruget oveni.

Nå, det var et sidespring for årbøgerne er stadig den nemmeste måde at overskue bilmarkedet på – her er data på mere end 1.800 biler og korte præsentationer af mere end 500 biler. Desuden har begge en datasektion på mere end 1.800 biler.

Hvilken en du skal vælge, hvis du ikke tager dem begge to er ret simpelt. Begge har indføring i tekniske forklaringer i starten.

Bilrevyen er den klassiske, med få større beskrivelser af udvalgte biler. Årets Biler har nogle biler, der får endnu mere plads – nogle op til to sider, hvilket giver lidt mere læselyst.

Hvis du allerede samler på en serie, skal du købe den

Hvis du begynder nu, så er Årets Biler lidt mere spændende med flere features end Bil Revyen.

Prisen er den samme for de to – nemlig 179,95 kr. og den kan købes hos boghandlere, kiosker eller online.