Kategorier
Forbrugerstof

Disse bilmærker må du opkalde dit barn efter

Hvis du har en unge på vej og lidt for meget benzin i blodet, kan det faktisk kombineres. Hvor tosset det end måtte lyde, er der en lang række bilmærker, der er godkendt som fornavne i Danmark. Se dem lige her.

Af: Esben Skrumsager / d. 6. maj 2019

Er du glad for din bil? Altså sådan helt absurd glad for din bil? Og har din bedre halvdel givet dig lov til at bestemme barnets navn? Så kan du godt aflevere alle de navne-bøger, som biblioteket nu har rykket for et par gange.

Ankestyrelsens hjemmeside findes nemlig et komplet register med godkendte fornavne til både drenge og piger, og her kan du selv tjekke, om du må opkalde dit kommende barn efter din firehjulede ven ude i indkørslen. Det fortæller en repræsentant for Nordania Leasing i en video på LinkedIn.

SE OGSÅ | Model 3 på glatis: Esben kører finsk markræs i ny Tesla

Der er selvfølgelig en risiko for, at din datter kommer til at bebrejde dig valget af navn, når hun vokser op og ikke nødvendigvis arver din passion for Dacia. Men bare fortæl hende, navnet blev givet i den bedste mening. Det er jo tanken, der tæller…

Herunder kan du se de godkendte fornavne i Danmark. Bemærk; nogle af bilmærkerne er både godkendt som drenge- og pigenavn.

PigenavneDrengenavne
Alfa (og Romeo som mellemnavn)Aston (og Martin som mellemnavn)
Aston (og Martin som mellemnavn)Bentley
DaciaDaimler
KiaJaguar
LotusMorgan
MercedesRenault
MiniSeat
Morgan
Nissan
Tesla

Du slipper desværre ikke afsted med navngivningen, hvis det er Jeep, Skoda eller Peugeot, du har forelsket dig i. Men for nogle af de ikke-godkendte bilnavne er der altså alternativer, hvis du virkelig insisterer.

Du må eksempelvis gerne navngive din søn ”Bimmer” eller ”Milford”. Det er da derhenad. Og nej, VW er heller ikke tilladt, men med fornavnet ”Folke” og ”Vagn” som mellemnavn vil din søn også være oplagt chef-potentiale hos den lokale VW-forhandler.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.