BMW 5-Serie

BMW 5-serien har længe været kendt som den perfekte firmabil. Med høj komfort, en lækker køreoplevelse og den nyeste teknologi egner bilen sig både til hverdagskørsel og længere ture. Den fås som både sedan og stationcar alt efter, hvor meget plads man har brug for. Sport Line 520i og 530e og Luxury Line er to forskellige udstyrsmodeller, alt efter hvilke behov man har. Plugin-hybrid-versionen giver en behagelig og grøn måde at køre på. Serien har et højt sikkerhedsniveau og har fået fem ud af fem stjerner fra Euro NCAP. Både indvendig og udvendig er det en fantastisk bil at se på og køre i.

Sikkerhed

BMW 5-serien har fra Euro NCAP fået fem ud af fem stjerner. Serien scorede i særdeleshed højt på sikkerhed. F.eks. er bilerne udstyret med fartkontrol og et sæt fantastiske bremser. ESC-systemet griber ind og bremser bilen, hvis der er en udskridning ved baghjulene. Serien byder også på en masse ekstra sikkerhedsudstyr såsom adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og bak-assistent. Da det er en serie, der har været på markedet i mange år, kan sikkerhedsudstyret variere en del fra bil til bil.

Interiør

BMW er kendte for sine kvalitetsbiler, og det er man bestemt ikke i tvivl om, når man sætter sig ind i 5-serien. Der er en meget høj kvalitetsfornemmelse i bilen. Designet er holdt i en stram, nærmest klinisk stil. Der er tænkt meget over betjeningen i bilen, hvilket gør at den er yderst praktisk. Materialerne er lækre og i høj kvalitet. Man sidder behageligt i sæderne, og der er god plads til at lægge sine ting væk, så bilen ikke roder.

BMW 5-Serie

Teknologi

– Mange af modellerne har LED-lygter.

– Som ekstraudstyr kan man få head-up-display og Apple CarPlay.

– På nogle plug-in hybrider kan man bruge sin iPhone som nøgle til bilen.

Rummelighed

BMW 5-serien føles rummelig indeni med god plads til loftet. Der er god plads til to mennesker bagi. Den midterste plads er snæver grundet en stor kardantunnel, men der er dog fin plads til et barn – selv til de lidt længere ture. Bagagerummet på sedanversionen er på 530 liter og på stationcarudgaven, der hedder Touring, er det på 570 liter. Bagsæderne kan også lægges ned, hvilket næsten fordobler pladsen bagi i begge biltyper.

Komfort

BMW’er og køreglæde går hånd i hånd, og 5-serien Gran Turismo scorer især højt på kørekomfort, da den er behagelig at køre og være passager i. Styresystemet er meget følsomt, hvilket kan give lettere udsving på vejen, hvis man kommer fra et mindre følsomt system. Til gengæld gør det bilen fantastisk i svingene.

– I automatgearsudgaven af bilen er gearskift nærmest ikke noget man bemærker.

– Firehjulstræk og antiudskridningssystemet tillader en hård, men ufarlig kørsel.

– Traction control- og hillholder-hjælpesystemerne gør det let af få gang i bilen, selvom den kører på glat underlag.

BMW 5-Serie

Plusser:

+ En bil, der giver høj køreglæde

+ Flot design

+ Fås som sedan, stationcar og plugin-hybrid

Minusser: 

÷ Grundprisen er højere end lignende modeller på markedet

÷ Langsom opladning på plugin-hybriden i forhold til andre hybridbiler