BMW iX3

BMW iX3 er el-udgaven af den traditionelle og populære X3. Det er samtidig en SUV, der har god plads i kabinen og bagagerummet. Med hurtig opladning på bare 30 minutter kan den bruges til hverdagsture og de længere rejser med hele familien. Den fås i to versioner: Charged og Charged Plus, hvor Charged Plus har en længere rækkevidde. Bilen er let at føre og kan køres med bare én fod, da den automatisk bremser, når man løfter foden fra speederen.

BMW iX3

Sikkerhed

BMW iX3 leveres med mange sikkerhedssystemer som standard. For eksempel sørger programmet Driving Assistant Professional, kendt fra andre BMW’er, for, at du kan lade bilen køre semiautomatisk med kø-assistent, vognbaneassistent og adaptiv fartkontrol. Faktisk kan bilen godt køre helt af sig selv ved lavere hastigheder. Derudover er der indbygget en parkeringsassistent, så man undgår at ramme andre parkerede biler. LED-forlygter giver ekstra sikkerhed om natten, da de lyser godt op.

Interiør

BMW iX3 tager udgangspunkt i søsterbilen BMW X3, og de to minder derfor meget om hinanden. Det er lækre biler, hvor man sidder højt og godt. Man kan tilpasse lædersæderne elektronisk, og hvis man vil have en anden lysstemning indenfor, er der mulighed for ambient interiørbelysning. Som standard får man en integreret varmepumpe, der afklimatiserer både kabinen og batteriet, hvilket gør, at bilen virker optimalt selv i køligere temperaturer. Panoramaglastag fås også, hvis man vil have ekstra lys i kabinen.

BMW iX3

Teknologi

BMW iX3 er en lækker, lidt futuristisk, bil, der er spækket til med teknologi, der gør hverdagen og kørslen lettere. Bilen benytter sig af BMW’s eDrive-teknologi, der leverer mere energi for et mindre forbrug, så man får mest muligt ud af elmotoren. Og så har den ovenikøbet en hurtig ladetid på blot 30 minutter, så man ikke behøver at vente i timevis.

– Man kan nemt oplade mobilen på den trådløse opladningsplade i kabinen.

– Som standard medfølger Apple CarPlay og Android Auto.

– På Charged Plus-modellen får man også nøglefri betjening.

Rummelighed

BMW har benyttet sig af et smart design, der gør at man ikke går på kompromis med pladsen i bilen. El-motorer fylder mere end benzin- eller dieselmotorer, men i denne bil fylder den hverken foran eller bagtil, da motoren er placeret på bakakslen. Bagagerummet er på 510 liter, hvilket er 40 liter mindre end en BMW X3 – der er dog et specielt rum til opbevaring af ladekabler, så de ikke optager pladsen. Man kan desuden få BMW iX3 med anhængertræk. Bilen må trække helt op til 750 kg.

Komfort

BMW iX3 er en støjsvag bil. Motoren er, som forventet på en el-bil, helt stille, så den eneste lyd er fra dækkene på vejen – minimal. Rækkevidden er ikke ligeså lang som f.eks. en Jaguar I-PACE eller Mercedes EQC, men på én opladning kan den alligevel køre 440-460 km. Det er også en automatisk bagklap, så man nemt kan komme sine ting i bagagerummet. Bilen kan køres med én fod, da den automatisk bremser, når man stopper med at trykke på speederen, hvilket giver en behagelig køreoplevelse.

BMW iX3

Plusser:

+ Kan oplades hurtigt

+ Må trække 750 kg

+ Gode dimensioner, masser af plads foran og bagi

Minusser: 

÷ Den har ikke en lige så lang rækkevidde som f.eks. Jaguar I-PACE eller Mercedes EQC, men den er billigere

÷ Lidt mindre bagagerum end BMW X3