Ford Focus

Ford Focus er en af de mest praktiske hverdagsbiler på markedet. Den har plads til flere familiemedlemmer, men egner sig også godt som pendlerbil. Den fjerde generation af Ford Focus vandt Årets Bil i Danmark 2019. Den fås som firehjulstrukken RS-version og også i en ST-udgave, som er en lidt mere sporty bil og den kraftigste version af Ford Focus. Ford Focus har god komfort og ligger især godt på lande- og motorveje, men også i byen. Den har et højt sikkerhedsniveau og har fået fem ud af fem stjerner i EuroNCAPs sikkerhedstest.

Interiør

Når man sætter sig ind i en Ford Focus, bliver man hurtigt glad for det overskuelige design. Interiøret holdes i mørke farver, der giver et meget stilrent udtryk. Ved førersædet er der ikke så mange forskellige knapper, der forvirrer. Der er samtidig mange steder, man kan lægge ting væk ved forsædet, så det ikke roder. Der er rigtig god plads til fem mennesker i bilen, og i nogle modeller er der også et musikanlæg med forstærkere og højtalere fra B&O, som giver en fantastisk lyd.

Teknologi

Der er mange modeller af Ford Focus, så den teknologi, der følger med, afhænger af årgangen og modellen. På nogle modeller er der f.eks. det smarte headup-display, hvor man får vist instrumentbrættet ved vinduet, hvilket giver ekstra sikker kørsel. Apple CarPlay kommer som standard i mange af modellerne. Der er også en infotainmentskærm foran i midten af bilen, hvorfra man kan styre radio, navigation m.m. Mange af bilerne har også LED-forlygter, der giver et suverænt lys om natten.

Ford Focus

Sikkerhed

Ford Focus fik fem ud af fem stjerner fra EuroNCAP i deres sikkerhedstest, blandt andet takket være:

– En fartpilot, der holder fartgrænsen og holder afstand til forankørende biler,

– automatisk nødbremse, der bremser for biler, fodgængere og cyklister,

– vejbaneassistent, der holder bilen inden for linjerne på vejen,

– parkeringsassistent, der bipper, hvis man kommer for tæt på andre biler,

– skiltegenkendelse, så bilen overholder lokale fartbegrænsninger,

– airbags foran og i siden af bilen, der beskytter både voksne og børn effektivt.

Komfort

Ford Focus-bilerne er kendte for at være nemme at køre. De har et lavt støjniveau, så de selv til længere ture er behagelige at sidde i. De har også god affjedring og er meget lette at styre. Hvis man vil have køreglæde ud over det sædvanlige i form af bedre styretøj, er ST-versionen af Ford Focus klart at anbefale. Her får man styretøj, der er perfekt vægtet og kalibreret, og selvom man i starten føler, at den er lidt urolig i sine bevægelser, så kører man faktisk mere præcist.

Rummelighed

En Ford Focus er særdeles praktisk indrettet:

– Bagagerummet er på ca. 350-375 liter afhængig af årgangen.

– Hvis man har brug for mere plads til bagagen, kan man også få en Ford Focus som stationcar, hvilket giver et bagagerum på 490-600 liter.

– Der er god plads til både voksne og børn på bagsædet.

– Der er mange små rum i bilen, der gør opbevaring til en let sag.

– Bilen kan også fås med anhængertræk.

Ford Focus

Plusser:

+ Høj køreglæde

+ God plads til hele familien

+ Egner sig til alle typer kørsel

Minusser: 

÷ Adaptiv fartpilot og automatisk nødbremse følger ikke med som standard i de fleste modeller

÷ ST-versionen kan føles lidt urolig