Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric er el-bilsversionen af den populære Hyundai Kona. Batteriet er 39 kwh, hvilket giver en fantastisk lang rækkevidde, der er perfekt til både hverdagskørsel og længere rejser. Der er plads til hele familien i bilen. Den er sjov at køre, da den har hurtig acceleration og ligger godt på vejen. Samtidig medfølger også en del sikkerhedsudstyr som standard. Man går heller ikke ned på teknologi, og indeni er bilen vældig praktisk med et godt udsyn. Der findes to versioner: Standard Range og Long Range Performance, hvor sidstnævnte har den længste rækkevidde.

hyundai-kona-electric

Sikkerhed

Sikkerheden i en Hyundai Kona Electric tages meget seriøst og mange af sikkerhedssystemerne kommer som standard. Den effektive nødbremse er standard og stopper bilen fra at kollidere med andre. Adaptiv fartpilot og adaptiv vognbaneassistent hjælper føreren med at holde bilen i den rigtige vognbane og med at holde sig til fartgrænsen. Bakkameraet er specielt nyttigt til parkering, når man har svært ved at se, hvad der er bag en. Blindvinkelalarmen er også effektiv til at mindske kollisioner med de biler, man ikke kan se.

Interiør

Hyundai Kona Electric er en ret lækker bil indeni. Det første, man bemærker, er, hvor højt man sidder, og hvor godt et udsyn, man derfor har. Man kan også sætte sig ind og hurtigt lægge sine ting fra sig, da der er god plads til telefon og nøgler. Plastikken i bilen kan godt virke lidt billigt, men det giver også et meget rent udtryk. Forsæderne specielt er enormt behagelig – de er bløde, men støtter samtidig fint.

hyundai-kona-electric

Rummelighed

Hyundai Kona Electric er en stor og høj bil, så den kan fyldes med både bagage og passagerer:

– Hvis forsæderne er helt tilbage, er pladsen på bagsædet lidt trang. Når de ikke er det, er der rigeligt plads.

– Det er rigtig nemt at komme ind og ud af bilen, da den er høj.

– Bagagerummet er på 332 liter.

– Der er plads til ladekabler under gulvet i bagagerummet.

– Hvis man skal kunne trække noget, skal man vælge en Long Range Performance-version, der kan trække 300 kg.

Teknologi

Hyundai Kona Electric kommer med rigtig meget udstyr, der gør den meget behagelig, men også mere sikker at køre. Man kan få bilen i to forskellige udgaver; en Premium-udgave, der er lidt dyrere og en Trend-udgave, der er lidt billigere.

Premium-udgaven har, udover det Trend-modellen har:

 • LED-forlygter
 • Navigation
 • Headup-display
 • Køling af forsæder
 • Lædersæder
 • Skiltegenkendelse
 • Trådløs opladning af mobilen.

Den lidt billigere Trend-model har:

 • Klimaanlæg
 • Nøglefri betjening
 • Bakkamera
 • Adaptiv fartpilot
 • Blindvinkelalarm
 • Sædevarme
 • Apple CarPlay.

Komfort

Hyundai Kona Electric har en meget imponerende rækkevidde på op til 480 km i Long Range Performance-versionen. Da det er en elbil, er den også enormt støjsvag. Den er bygget på en behagelig undervogn, der holder vægten i skak, så den kan også snildt bruges til længere ture. Den kan hurtigoplades på ca. 1 time og 20 minutter, mens det tager ca. 18 timer før er fuldt opladet. Den er meget let at køre og flytter sig hurtigt, når man trykker på speederen.

hyundai-kona-electric

Plusser:

+ Lang rækkevidde

+ Plads til hele familien

+ Nem at komme ind og ud af

Minusser: 

÷ Anhængertræk ikke muligt på de fleste modeller

÷ Lang ladetid derhjemme

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS