Tesla Model 3

Tesla 3

Tesla Model 3 er en perfekt bil til dem, der enten vil springe ud i at have en elbil, eller dem, der vil have en elbil uden bekymringer om rækkevidde og med masser af plads, komfort og køreglæde. Model 3 er nem at køre og kan indstilles så den passer til ens kørestil. Man kommer ca. 530 km på en opladning, og man kan hurtigt oplade på vejen i en af Teslas Superchargers og selvfølgelig også i andre ladestationer. Indvendig styres alt i bilen fra en 15″ skærm. Designet er både indeni og udenpå helt enkelt og stilrent.

Sikkerhed

Model 3 har opnået en femstjernet sikkerhedsvurdering fra Euro NCAP, som var særligt glade for de ekstra sikkerhedsfunktioner såsom hastighedsassistent, automatisk nødbremse og hjælpesystemer til vognbaneskift. Bilen er bygget op om en stiv metalstruktur af aluminium og stål, der gør at den kan modstå fire gange sin egen vægt i en kollision – også selvom den har glastag. Model 3 har i alt otte airbags. Batteripakken ligger lavt i bilen, hvilket giver et lavt tyngdepunkt og en lavere risiko for, at bilen vælter.

Interiør

Det første man lægger mærke til, når man sidder i en Model 3, er det store glastag, der giver en formidabel udsigt til himlen. Man kan nyde udsigten fra de fem behagelige sæder, der alle har sædevarme. Så på en kold morgen slipper man for besværet med at skrabe isen af de opvarmede sidespejle. Bilen har også et lydsystem med 15 højttalere, så den næsten kan forvandles til et lydstudie. Fra den store skærm foran kan man styre indeklimaet i hele bilen.

Rummelighed

Model 3 udmærker sig især ved følelsen af rummelighed. Det skyldes ikke mindst den nærmest panoramiske udsigt både fører og passager får takket være bilens glastag og høje vinduer.

Andre features er:

– En Model 3 er 4,69 m lang og har plads til fem personer i bilen.

– Den har to bagagerum: et foran og et bagtil.

– Bagagerummene kan rumme i alt 542 l. (Husk, at ladekabler også skal være i et af bagagerummene).

– Kabinen virker ekstra stor grundet glastaget, som giver godt lys og luft i hele bilen.

Teknologi

Al teknologi i Model 3 bliver styret fra en 15″” touchskærm ved siden af rattet. Herfra kan man vælge hvilken musik, man vil høre, den hurtigste rute til ens destination og brugerdefinerede køreindstillinger. Softwaren bliver opdateret regelmæssigt, så man altid har den nyeste teknologi med sig. Model 3 har også autopilot, der optimerer ydeevnen: bilen kan selv styre, accelerere og bremse automatisk i sin vognbane. Den kan også parkere, skifte vognbane automatisk, navigere og køre sig selv ud af garagen, uden at du behøver at løfte en finger.

Komfort

Model 3 er udstyret med enten firehjulstræk eller baghjulstræk og sænket affjedring for at opnå god kontrol i alle vejrforhold. Bilen kan desuden indstilles, så den passer til ens kørestil. Dertil kommer, at Model 3 er lettere end de andre Teslaer, hvilket gør den mere bevægelig, og den føles derfor meget dynamisk gennem kurverne. Der er mange hjælpesystemer indbygget i bilen, der hjælper med alle aspekter af kørslen. Alt dette gør er med til at gøre bilen komfortabel at køre og være passager i.

Plusser:

+ Lang rækkevidde og hurtig opladning af batteriet

+ Femstjernet sikkerhedsvurdering og mange avancerede sikkerhedsfunktioner

+ Stilrent og minimalistisk design

Minusser: 

÷ Mindre bagagerum end andre biler i samme prisklasse

÷ Det tager lidt tid at vænne sig til styresystemet

÷ Opvarmning reducerer rækkevidden en smule

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS