Tesla Model S

Tesla S

Tesla Model S er en lang og flot sedan med fantastiske køreevner, et stilrent design og god komfort. Model S kan hurtigt lades op og har derefter en lang rækkevidde, så man ikke behøver at bekymre sig om at løbe tør for batteri. Der er masser af plads til alle passagerer og deres oppakning, samtidig med at bilen føles som ren luksus både ind- og udvendig. Man kan med roligt sind vælge at slippe rattet og lade autopiloten tage over. Tesla Model S er perfekt til dem, der ikke vil gå på kompromis med køreoplevelsen.

Sikkerhed

Tesla Model S fik hele fem stjerner (ud af fem) i den amerikanske NHTSA-test (National Highway Traffic Safety Administration), hvilket er det absolut højeste man kan få. Den giver god beskyttelse mod både front- og sidekollisioner, og har store, åbne rum samt kraftige midterstolper og energiabsorberende dørrammer. Energien bliver absorberet i bilens struktur, hvilket gør at risikoen for kvæstelser er stærkt reduceret. Vægten fra batteripakken, der er placeret i gulvet, giver bilen et lavt tyngdepunkt, hvilket giver en lav risiko for, at bilen vælter. Der er otte airbags: fire foran, to bagi og to langs med dørene i begge sider.

Interiør

Der er plads til fem passagerer i en Model S fordelt på to sæderækker. Da der ingen motor er forrest i bilen, er forsædet rykket længere frem, hvilket giver bedre benplads på både for- og bagsædet. Det store glastag på tværs af hele kabinen giver godt med lys og luft. For- og bagsæder har sædevarme, og rattet kan også opvarmes, hvilket kommer føreren til glæde på de koldere dage. Vinduesviskerne benytter sig ligeledes af automatisk optøning, og sprinklervæsken opvarmes, så man ikke behøver at fjerne is fra ruden.

Rummelighed

Model S føles usædvanligt rummelig og er udstyret det største bagagerum, man kan finde i en luksussedan. Det skyldes ikke mindst bilens følgende kvaliteter:

– 745-804 liter fordelt på to bagagerum.

– Bagsæderne kan også lægges ned, så der bliver endnu mere plads.

– Forsæderne er rykket længere frem i bilen, hvilket giver god benplads på bagsædet, uden at det går ud over pladsen på forsædet.

– Glastaget får kabinen til at fremstå endnu større og mere rummelig end den i forvejen er og giver samtidig en fantastisk udsigt fra alle sæder.

Teknologi

Teknologi er grundstenen i en Model S. Det hele styres fra en skærm foran, hvor man kan vælge alt fra medier til navigation og personlige køreindstillinger. Skærmen kan desuden vise ens energiforbrug og rækkevidde i realtid. Teknologien kan også ses i autopiloten, der benytter sig af kameraer på bilens ydre for at få et 360-graders overblik over trafikken, så bilen kan køre af sig selv og assistere føreren, når man er ude for farlige situationer.

Komfort

Køreoplevelsen er fremragende i en Model S. Her kan man mærke bilens kraft, når speederen bliver trykket i bund – også selvom bilen faktisk er ret tung. Bilen er designet omkring føreren, og derfor er særligt førerpladsen et behageligt sted at sidde. Bagtil kan sæderne godt føles lidt lave, hvilket kan være til gene for nogen, hvis man skal ud på længere ture. Affjedringen gør bilen meget behagelig at sidde i, og nogle versioner har endda adaptiv affjedring, der sikrer den bedst mulige komfort.

Tesla Model S

Plusser:

+ Lang rækkevidde og hurtig opladning

+ Et af de største bagagerum i sin klasse

+ Højt sikkerhedsniveau

Minusser: 

÷ Autopiloten kan være svær at lære at kende, men virker specielt godt på motorvejen

÷ Rækkevidden formindskes grundet forhold udenfor og indeni bilen

÷ Det er en relativt dyr bil, dog med meget udstyr

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS