Tesla Model X

Teslas største bilmodel er til dem, der har brug for god plads i hverdagen. Hele syv voksne rummer den moderne elbil. Model X kan trække over to ton, så hvis man har ekstra meget bagage med, er det slet ikke et problem. Den har mågevingedøre bagtil, hvilket gør det nemt at sætte sig ind på de to bagsæderækker. Selv med syv pladser har bilen et overraskende stort bagagerum bagtil samt et mindre fortil, hvor motoren traditionelt er. Batteriet ligger i bunden af bilen, hvilket giver et lavt tyngdepunkt.

Sikkerhed

Model X er tildelt en femstjernet Euro NCAP-sikkerhedsvurdering i alle kategorier, hvilket gør den sikker for både voksne, børn og fodgængere. Den har desuden en sikkerhedsassistent, der reducerer sandsynligheden for uheld. Den har god beskyttelse mod front- og sidekollisioner, da midterstolperne og dørrammerne er energiabsorberende og derfor kan modstå et stort tryk. Model S er også en af de SUV’er, der har sværest ved at vælte, da batteriet i bunden giver den et plant gulv og et lavt tyngdepunkt.

Teknologi

Som i andre Teslaer er bilen styret via en touchskærm, hvor man kan vælge alt fra indeklima til rutevejledning. Softwaren bliver regelmæssigt opdateret, så selv i ældre versioner af bilen er man sikker på at få den nyeste teknologi. Bilen kommer også med et specialdesignet lydsystem med 17 højtalere. Mågevingedørene bagtil har kun brug for 30 cm råderum for at kunne åbne og benytter sig af sensorer, så der ikke kommer fingre i klemme, og så de stopper, hvis der er lavt til loftet.

Interiør

Man kan vælge mellem fem, seks eller syv sæder i en Model S, hvilket giver mere eller mindre plads til hver passager. Selv i modellen med syv sæder er der god plads. Den store panoramaforrude giver et godt udsyn, og den har tilmed optimeret soltoning, så man ikke bliver blændet.

Model S kommer desuden sikkert gennem vinteren med følgende interiør:

– Sæder og rat med opvarmning

– Vinduesviskerne har automatisk optøning

– Bilen gør brug af opvarmet sprinklervæske, så man kan nemt fjerne is fra forruden og kulde fra kroppen

Rummelighed

Selvom en Model S har syv sæder, er der stadig god plads til bagage med et bagagerum på 357 liter. Alle fem sæder bagi kan også lægges ned, så der er rigelig plads til alle indkøb. Hvis man har brug for at tage endnu mere med, kan den trække ca. 2 ton, hvilket er meget for dens klasse og specielt også for en elbil. De tre rækker er ligeligt fordelt i bilen, hvilket gør, at der er god benplads på alle sæderækkerne.

Komfort

Accelerationen i en Tesla Model X er voldsom, og den føles til tider mere som en sportsvogn end en SUV. Som fører sidder man dejligt højt med et godt udsyn, og batterierne i bunden hjælper med stabiliteten, så man opnår en god præcision under kørsel. Bilen er behagelig at sidde i for alle passagerer, og den kan indstilles, så den passer til den person, der fører den. Man kan også benytte sig af autopiloten, som især er nyttig, når man kører på motorvej.

Plusser:

+ Stor, sikker elbil, der kan rumme hele familien

+ God komfort i hele bilen

+ Rigelig plads til bagage
+ Kan trække op til 2 ton

Minusser: 

÷ Mågevingedørene kan godt give problemer i trange p-kældre, men giver mere plads til passagerer

÷ Bilen kan virke meget stor, når man skal manøvrere

÷ Fartpiloten kan være svær at lære at kende