Tesla Model Y

Model Y er den nyeste lancering fra Tesla. Denne elektriske SUV deler platform med Model 3 sedan. Det er brandets første kompakte SUV og er bygget med ét mål for øje: at lokke kunder til, som er på udkig efter en luksusoplevelse med SUV, og som normalt køber Mercedes, Audi eller BMW, men nu vil skifte til elektriske biler. Model Y minder på mange måder om den utroligt populære Model 3, bare hævet. Men den adskiller sig også, fordi man har mulighed for at installere en tredje række af sæder, hvorved man kan få op til syv sæder.

Interiør

Tesla Model Y minder meget om andre Tesla modeller indeni. Den er minimalistisk og luksuriøs og har en stor 15″ skærm i midten af panelet, hvorfra man kan styre alle funktionerne i bilen. Læderet i bilen er vegansk og den plastik, som er brugt, er af den bløde og flotte slags. Der er en rummelighed over bilen, som man ikke føler ved konkurrenterne. Audi e-tron kan være med noget af vejen, men man får alligevel ikke helt samme fornemmelse i deres el-bil.

Rummelighed

Model Y er en relativ stor bil i forhold til Model 3, og det mærker man med det samme, når man hopper om på bagsædet. Der er mere plads til både knæ og hoved  også selvom din chauffør har lange ben. Gulvet er også helt fladt, fordi der ikke er en drivaksel som i benzin- og dieselbiler, så derfor er der ekstra god benplads. Generelt set er det en rummelig oplevelse at køre med i en Tesla.

Sikkerhed

Tesla Y er bygget med sikkerheden in mente. Bilen deler platform med Tesla Model 3, som har fået fem stjerner i Euro NCAP testen. Model Y har et lavt tyngdepunkt, som ydermere sikrer både passagerer og føreren af bilen. Der er også en række andre sikkerhedsforanstaltninger:

– Airbags til knæ og hovedet for både fører og passager

– Ekstra stærke seler

– Et intelligent nødbremsesystem

– Stabilitetskontrol.

Hertil flere radarkameraer, som sørger for, at afstanden til andre biler er optimal.

Teknologi

Tesla Y er en af de mest avancerede el-biler på markedet, og det er en af de biler med størst ambitioner. Det er eksempelvis producentens mål, at bilen skal være helt selvkørende, og den er kommet meget langt. Mange biler fås med vejbaneassistent, som sørger for, at man bliver inden for striberne, men Tesla Model Y kan selv flette ind og ud af trafikken, læse skilte og bremse for rødt. Selvfølgelig er det funktioner som disse, der hæver prisen, men det er en helt unik funktion for Tesla.

Komfort

Model Y er en relativ stor bil med et meget lavt tyngdepunkt på grund af det store batteri. Det betyder, at bilen er meget stabil på vejen. De fleste Model Y’er er udstyret med sæder i dellæder, som sørger for at støtte lænd og hofter ved kørsel. Den store rummelige kabine sørger for, at man ikke får en klaustrofobisk fornemmelse, og soltaget giver godt med lys. Tesla Y har samme dimensioner som en VW Passat, så det i sig selv sikrer god komfort og køreegenskaber.

Plusser:

+ Utroligt stor rækkevidde

+ Dynamisk at køre med flere funktioner, der gør den selvkørende

+ Stor og rummelig kabine

Minusser: 

÷ Svingende byggekvalitet

÷ Den er ikke ret høj, så nogle kantsten kan være en udfordring

÷ Ingen AppleCarplay eller Android Auto integration