Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Bonds fedeste biler plus den værste

 

I kølvandet på premieren af den seneste James Bond-film, Spectre, gennemgår vi her nogle af de fedeste Bond-biler. Og vi finder også den værste!

Først de fedeste:

Goldfinger – Aston Martin DB5 (1964)

 

I Bonds tredje film, Goldfinger, havde 007 fået fingre i en smuk sølvfarvet Aston Martin DB5. Det er i øvrigt Sean Connery, der på dette tidspunkt spiller James Bond. Bilen i optagelserne er en prototype, mens man havde en serieproduktionsbil til de mere farlige stunt-scener. Astonen blev særligt kendt for sit trick med katapult-passagersædet. Bonds DB5 som optrådte i både Goldfinger og Thunderball blev solgt på auktion i 2010 til 2,6 mio pund.

Gå på jagt efter brugte Aston Martin på BilBasen her 

 

 

You Only Live Twice – Toyota 2000GT Open-Top (1967)

Egentlig er denne meget særlige Toyota 2000GT Open-Top slet ikke en Bond-bil. Den køres nemlig hovedsageligt af Bonds kvindelige interesse i You Only Live Twice fra 1967. Store dele af filmen foregik i Japan, så derfor havde Sean Connerys Bond, naturligvis, en japansk kæreste ved navn Aki med dertilhørende japansk sportsvogn. I alt blev to åbne varianter af den ellers lukkede Toyota bygget til filmproduktionen. Rygtet vil vide, at man overvejede en targa-løsning, men at Sean Connery var for høj, og man derfor valgte en cabriolet-løsning i stedet.

Gå på jagt efter brugte Toyota-sportsvogne på BilBasen her   

 

The Spy Who Loved Me – Lotus Esprit (1977)

Bond er britisk, og mange af hans biler har da også været af samme nationalitet. Det samme er gældende for den Lotus Esprit S1, som Roger Moore kører (og sejler) rundt i tilbage i 1977-filmen The Spy Who Loved Me. Lotusen blev særligt kendt for sine evner som ubåd, da bilen i en scene kører i vandet for derefter at forvandle sig til en vandtæt undervandsbåd. Derudover havde Espriten også særligt Bond-ekstraudstyr i form af kanoner, der kunne sprøjte cement på vejen i tilfælde af forfølgere.

Gå på jagt efter brugte Lotus på BilBasen her

 

Spectre – Aston Martin DB10 (2015) 

I den seneste Bond-Film, Spectre, kører den hemmelige agent 007 atter i Aston Martin. Det er Daniel Craig, der gør det som Bond i denne film nummer 24. Modellen i filmen hedder DB10, og i alt 10 blev bygget – filmoptagelser er dog hårde ved biler, så rygtet lyder på, at kun tre styk har overlevet filmproduktionen. Under motorhjelmen ligger en 4,7-liters V8, som DB10 låner fra Vantage. Bred er bilen også, da den har en sporvidde tæt på One-77’s. DB10 er indtil videre en koncept/filmbil, der kun har optrådt i forbindelse med James Bond. Der er endnu intet annonceret ift. en egentlig produktion af bilen.

Gå på jagt efter brugte Aston Martin på BilBasen her 

 

Og så…

Den værste

Med et job som James Bond skulle man mene, at der altid var noget godt at køre i – men sådan går det ikke altid. Den britiske agent har bl.a. være nødt til at køre Citroën 2CV i For Your Eyes Only – her var der dog tale om en bil, James låner, og derfor tæller den ikke som Bond-bil. Men i Pierce Brosnan-perioden begyndte Bond at køre BMW, oh dear! Den Z3-sportsvogn han fik, var i det mindste en åben cabriolet, men det virkede nu stadig forkert at se helten i en tysk sportsvogn. Det bliver dog den lange og tunge limousine BMW 750iL fra Tomorrow Never Dies, der løber med titlen som den værste. Selvom bilen var kikset i Bond-regi kunne 007 faktisk køre og styre bilen fra bagsædet, hvilket var lidt smart.

Gå på jagt efter brugte BMW 7-Serier på BilBasen her

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.