Nyheder

Brandfare: Nu bliver 700.000 biler fra VW kaldt tilbage

Af i Nyheder
Et par populære familiebiler fra Volkswagen må en snart en tur forbi værkstedet. Fugt i en del af det elektriske system kan i værste fald medføre brand i bilerne.

Af: Esben Skrumsager  / d. 21 august 2018

Tilbagekaldelser er enhver bilproducents mareridt. Det er lig med utilfreds kunder, og penge der bare ryger direkte i et sort hul. Det eneste lyspunkt må være, at det giver mekanikerne på mærkenes værksteder noget at rive i.

Det sker heldigvis ikke hver dag, men hos VW må man nærmest være eksperter i at håndtere tilbagekaldelser. Du ved, efter den der famøse software-skandale i flere millioner dieselbiler. Og nu er den gal igen – dog i en noget mindre alvorlig ende af skalaen.

Denne gang drejer tilbagekaldelsen sig om næsten 700.000 eksemplarer af VW Tiguan og Touran over hele verden, som i værste fald risikerer at bryde i brand på grund af en fejl i tagkonstruktionen. Det gælder vel at mærke kun biler med panorama-glastag.

LÆS OGSÅ: Stor undersøgelse: Her er de mest fejlfrie brugte biler

Ifølge det tyske magasin kfz-betrieb kan der trænge fugt ind i tagkonstruktionen, hvilket kan resultere i en kortslutning på det LED-lys, der omgiver glastaget. Derfor har fabrikanten startet en tilbagekaldskampagne for alle køretøjer fra de nuværende modelgenerationer produceret til og med 5. juli i år.

Tilbagekaldelse af VW i Danmark

Alene på hjemmemarkedet i Tyskland vurderes det, at der er tale om 30.000 Tiguan og ca. 22.500 Touran, der er udstyret med det store soltag og den såkaldte omgivende belysning, og som således er ramt.

Den danske importør af VW har endnu ikke nogen informationer om omfanget på det danske marked. Men med knap 2.500 solgte Touran og 1.600 Tiguan alene i år vil det formodentlig også ramme adskillige danske bilejere.

Ifølge det tyske medie udtaler en talsmand fra VW, at kunderne godt kan fortsætte med at bruge deres biler, indtil fejlen er udbedret.

Esben Skrumsager
Om forfatteren

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder. Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.