juli 28, 2016

Bristol hvem? Bristol Cars vender tilbage i 2017

2

– Første Bristol siden 2004

– 4.8L V8 motor

– Chassis og karosseri i kulfiber

For første gang siden 2004 er der nyt på vej fra det obskure britiske luksusbilmærke, Bristol Cars. Det nye skud på stammen hedder Bristol Bullet, og den markerer samtidig Bristols 70 års jubilæum som bilproducent.

Der er ingen grund til at skamme sig, hvis det her er første gang, du hører navnet Bristol Cars. Historisk set har det nemlig altid været et bilmærke, der har haft det bedst i skyggen. I Bristol Cars 70 årige levetid er det kun blevet til et par håndfulde modeller, der alle er produceret i et ganske lille antal.

4

Bristol Bullet er den endelig version af det hemmelighedsfulde Project Pinnacle, der første gang dukkede op på sociale medier i 2015. Siden luftede Bristol Cars en prototype af Bullet under den engelske Goodwood Festival, og nu er der omsider officielle billeder af den endelige version, der er løbende er blevet markedsført under sloganet ‘Bristol Cars Reborn’.

Cabriolet’er under 200.000 kr: Se vores store udvalg på BILBASEN

Designet er er vel ligeså britisk som fish and chips. Den lille kølergrill har vi før set på tidligere Bristol modeller, og ellers er det svært ikke at tænke på en anden britisk bilproducent, nemlig TVR, når man kigger på Bristol Bullet. Der er kun blevet plads til to sæder i den flade lange sportsvogn, der også er permanent topløs.

3

BMW står for at levere motoren til Bristol Bullet, og genopliver dermed et samarbejde med Bristol Cars, der startede i 1946 og sluttede i 1961. Siden da har Chrysler ageret partner. Motoren i Bristol Bullet er en 4.8L V8 og Bristol Cars fortsætter deres affære med stærke V8 motorer. Chassis og karrosseri er i kulfiber i stedet for aluminium.

Efter alt at dømme kan Bristol Cars lille men trofaste følge forvente Bullet i første kvartal af 2017. Prisen er endnu ikke offentliggjort. Desuden spekuleres der i, at en hybridversion af Bullet senere bliver tilføjet det sparsomme line-up. Velkommen tilbage, Bristol.

5

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS