december 9, 2015

Brugte klassikere så fine som nye

Af: Esben Skrumsager  / d. 09. december 2015

Tyske premium-bilmærker har næsten i samlet flok kastet sig ud i ny trend.

 

Det er naturligvis vigtigt at have et godt salg kørende af nye modeller, mens der stadig også skal være gang i værkstædernes forretning med at servicere og ikke mindst reparerer brugte biler.

Både BMW, Mercedes og Porsche tager nu et skridt i en ny retning og forsøger at kombinere nyt og brugt. Har du hørt noget så specielt, som en ”ny brugtbil”? Indrømmet, det lyder selvmodsigende, men faktisk er det ikke så langt fra det produkt, de tre tyske bilmærker forsøger at sælge til deres kunder.

Vi har tidligere, særligt i udlandet, set, at private firmaer har taget brugte biler – særligt klassikere som f.eks. Porsche 911, diverse MG’ere og lign. og restaureret dem og samtidig også forbedret dem. Et firma der gennem de seneste år har gjort sig populære på netop forbedringer og restaureringer af klassiske Porscher, er amerikanske Singer.

Bilmærkerne vi nu også selv have en bid af kagen – men hvor de private firmaer ofte modificerer, forbedrer eller på andre måder ændrer på de klassiske bilers originalitet, er der i tilfældet med Mercedes’ BMW’s og Porsches eget fortagende mere tale om pinligt originale eksemplarer, hvor det handler om at bringe de klassiske biler tilbage til nystand, som da de forlod fabrikken – inden for rimelighedens grænser naturligvis.

Mercedes lader museum stå for handel

Hos Mercedes har deres museum fået en ny afdeling, der skal tage sig af at sælge, hvad tyskerne selv kalder All-Time Stars. Mercedes’ egen beskrivelse af bilerne er, at de er brugte biler, der er så gode som nye. Samtlige biler skal opfylde følgende krav som f.eks. lavt kilometertal, udelukkende originale dele og alle er blevet restaureret in-house hos Mercedes selv. Der er naturligvis forskel på de enkeltes stand.

Priserne er ikke helt dem, man er vant til, når der er tale om biler af en ældre dato. F.eks. er der pt en W 116 280 S til salg til den nette sum af 26.590 eur. (ca. 200.000 kr. uden afgift) – til sammenligning er det mere, end en spritny B-Klasse koster i Tyskland.


Mercedes sørger også for, at hver bil får fortaget et 160-punkt tjek, der skal redegøre for alt ved bilen samt dens stand. Denne ”rapport” følger bilen, når den sælges.

Se resten af de nye ”brugte biler” All-Time Stars hos Mercedes her

Gå på jagt efter brugte Mercedes på BilBasen her

BMW og Porsche øjner potentiale i klassikere

Også både Porsche og BMW har fået øjnene op for salg af egne klassikere på et niveau over alm. brugte biler. BMW har valgt at kalde deres underforretning Classic Center. Herfra kan kunder købe komplette biler og også motorcykler i øvrigt. Køretøjerne her er blevet bragt tilbage til deres oprindelige nystand, som det hedder sig fra BMW’s side. Samtidig tilbyder BMW også, at du kan komme med din egen klassiker, og få dem til at gennemgå og restaurere den.

BMW tilbyder også at være spejdere for potentielle kunder, der drømmer om en fin klassiker. Kontakter man classic@bmwgroup.com med et specifikt ønske, sætter de hele deres netværk på sagen, og kan efterfølgende også stå for processen om at bringe bilen tilbage til fortidens storhed og slutteligt stå for salget.

Er din egen BMW over 20 år gammel og i original stand med historie, kan du samme sted også bestille et certifikat på din bil, som derudover også kommer med detaljer om produktionen og leveringen af bilen, da den var ny.

Læs mere om BMW Classic Center her

Gå på jagt efter brugte BMW’er på BilBasen her  

Også Porsche planlægger at åbne afdelinger dedikeret til salg af klassikere i meget fin stand og til høje priser. Inden 2018 forventer tyskerne at have omkring 100 udsalgssteder af slagsen. Det første åbnede i Holland i slutningen af november 2015. Udover at tilbyde service og salg af reservedele samt stå for restaurering af Porscher, vil de nye center også følge trenden med at sælge ”færdige” brugte klassikere i noget nær perfekt og ny stand. Også fra Porsches side kommer bilerne med et certifikat, der beviser bilernes originalitet. Porsche selv mener, at de har en særlig forbindelse til deres klassiske modeller, da 70 pct. af alle Porsche nogensinde solgt, stadig er i fungerende stand – ifølge Porsche selv.


Som i tråd med de to andre tyske bilproducenter har Porsche valgt at kaldes deres afdelinger for Classic Center.

Læs mere om Porsche Classic Center her 

Gå på jagt efter brugte Porscher på BilBasen her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS