AnalyseBilsalgBrugtbilNyheder

Prisfald: Vilde priser på brugte luksusbiler

Af i Analyse, Bilsalg, Brugtbil, Nyheder
Siden de nye afgifter trådte i kraft er særligt priserne på biler over en halv million kroner faldet markant. Her får du nogle sprøde eksempler til ønskelisten.

Af: Esben Skrumsager / d. 29. august 2018

Priserne på nye luksusbiler faldt markant efter omlægningen af bilafgifterne sidste efterår. Det har siden da tvunget priserne på de brugte luksusbiler i bund, så der nu er mange virkelig gode køb i øjeblikket.

Sådan lyder meldingen fra Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, der har fundet fire fede eksempler.

Heftig herregårdsvogn

Det første bud er en svensk klassiker – den rummelige herregårdsvogn – i en moderne udgave:

brugte luksusbiler– Volvo v90 er et glimrende eksempel på, at man med et månedligt bilbudget alt inklusive på ca. 8.500 kr. kan blive virkelig godt kørende. Jeg har eksempelvis fundet en ét år gammel D5 med en nypris på 950.000 kr. Nu står den til salg for blot 618.000 kr., fortæller Jan Lang.

Over en bred kam vurderer han, at afgiftsomlægningerne har medført, at man kan nu kan gå en klasse op for samme budget sammenlignet med markedet sidste år.

– Og det er noget danskerne kan bruge til noget.

Større besparelse på dyre biler

De store prisfald er sket over en bred kam, men ifølge analytikeren er det særligt i den øvre ende af luksusklassen, man finder de virkelig gode køb.

– Er man så privilegeret at have en million kroner til en brugt bil eller et tilsvarende leasingbudget, så kan man få nogle biler, som tidligere var uopnåelige. Igen må jeg fremhæve Volvo som eksempel. Her har jeg fundet en ét år gammel XC90 med kun 8000 km og en nypris på 1.450.000 kr., som nu står til salg til 900.000 kr. Det er unikt, og der er lignende eksempler med Porsche Macan, BMW X5 og de andre store SUV’er. Vi kan se på søgningerne, at der er stor interesse for bilerne i den dyre ende, lyder det fra Jan Lang.

TIL SALG: Søg blandt SUV-modeller over 500.000 kroner på Bilbasen

brugte luksusbiler

Volvo XC90 fra 2017. Nypris: 1.450.000 kr. Aktuel brugtpris: 903.980 kr.

brugte luksusbiler

Porsche Macan S fra 2016. Nypris: 1.528.445 kr. Aktuel brugtpris: 1.029.900 kr.

De vilde outsidere

Foruden de klassiske luksusbiler er det også blevet markant billigere at erhverve sig de mere sportslige modeller.

brugte luksusbiler– De dyre, kompakte sportsmodeller fra Mercedes, Audi og BMW har haft et højt værditab, så det er gode køb i øjeblikket. Her kan man få rigtig megen køreglæde for 700.000 kr. eller omtrent 8000 kr. om måneden.

Det kunne eksempelvis være en Mercedes C450 AMG med tre år på bagen.

– Man skal dog lige sørge for, at forsikringsomkostningerne ikke stikker helt af, lyder rådet fra Jan Lang.

Hvis du selv vil gå på opdagelse blandt de luksuriøse modeller, kan du her se de mere end 1700 biler, som koster mellem 500.000 og 1.000.000 kroner.

Esben Skrumsager
Om forfatteren

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder. Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.