Citroën DS med noget for enhver smag

Citroën DS med noget for enhver smag
12/08/2015 admin-bilbasen

Citroën har for nyligt valgt at skille DS fra hovedmærket Citroën. DS har været en succes for det franske mærke, og skal i fremtiden køre sideløbende med Citroëns mere hverdagsagtige biler, og skal tilbyde mere livsstil.

Indtil videre findes der tre DS–modeller af de nyere generationer, hvis man ikke medregner de gamle klassiske DS’ere. Vi gennemgår her de tre modeller, der alle har noget forskelligt at byde på til forskellige priser.

Sporty og prisbevidst – Citroën DS3

DS3

DS3 var den første af de nye livsstilsmodeller fra Citroën. Introduktionen var tilbage i 2010, og i første omgang blev den lille 3–dørs hatchback lanceret med en sprød 1,6–liters benzinturbomotor, der ydede 155 hk. Siden er mindre benzinmotorer samt dieselmotorer stødt til modelprogrammet.

I dag starter Citroën DS3–priserne på BilBasen ved ca. 90.000 kr.

Funky og komfortabel – Citroën DS4

DS4

Som næste tal i rækken kom Citroën DS4 i 2011. I den lidt større 5–dørs hatchback var der nu til forskel fra DS3’eren ikke længere fokus på sport. DS4 har høje fjedre og et mere komfortabelt udtryk. Designet var også betydeligt mere vovet – en konsekvens heraf er, at sideruderne i bagdørene ikke kan rulles ned.

I dag starter DS4–priserne på BilBasen ved ca. 160.000 kr.

Luksuriøs og avanceret – Citroën DS5

DS5

Den store DS5 runder, indtil videre, modelprogrammet af. Introduceret i starten af 2012 bød den lange franskmand på en meget avantgardistisk kabine med betjening inspireret fra et flycockpit med bl.a. knapper i loftet. Avanceret mekanik var der også rigeligt af – en hybridbil med firehjulstræk kaldet Hybrid4. I denne variant hjalp en elmotor på 37 hk en 2–liters turbodieselmotor med 163 hk.

I dag starter DS5–priserne på BilBasen ved ca. 250.000 kr.