februar 14, 2023

Endelig er der danske priser på Alfa Romeo Tonale PHEV

De danske priser på Alfa Romeos første elektrificerede model, Tonale PHEV 280 Q4, er klar – og den lander midt i et tysk minefelt.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Alfa Romeo PR

Med strategien ‘zero-to-zero’ vil Alfa Romeo være det bilmærke, der går hurtigst fra nul elektrificerede modeller til et modelprogram med nul udledning. Det skal være realiseret i 2027, og den første elektrificerede model er Tonale PHEV.

Alfa Romeo Tonale PHEV stod sin første test i Alfisternes paradis, Balocco i Italien, tilbage i november, og siden da har der været stille.

Tre måneder og utallige prisgæt senere, er de danske priser endelig klar, og Alfa Romeo Tonale PHEV lander midt mellem de højbenede og populære tyskere. Startprisen lyder på 525.000 kr.

Højere udstyrsniveau

Startprisen på 525.000 kr. er ingen kæmpe overraskelse, da priserne på de diesel- og benzindrevne modeller har været offentlige siden november. Her starter indgangsvarianten ‘Super‘ i 474.990 kr. med visse udstyrsmangler.

I den bedre udstyrede ‘Sprint‘-variant starter de diesel- og benzindrevne modeller i 539.990 kr. Det er med nyttigt udstyr som adaptiv fartpilot, nøglefri betjening og trådløs mobilopladning med i handlen.

LÆS OGSÅ | Første tur: Alfa Romeo Tonale PHEV redder ikke italienerne

Tonale PHEV gavner af den danske afgiftsrabat og starter i en højere ‘Ti‘-udstyrsvariant til 525.000 kr. Den er positioneret højere end ‘Sprint’ og pakker, foruden ovennævnte, udstyr som matrix-LED-forlygter, el-bagklap, bakkamera, trådløs Apple CarPlay samt firehjulstræk og en særskilt undervogn, der følger PHEV’en.

Dét er minimumsniveauet af udstyr i Alfa Romeo Tonale PHEV. Skulle det ikke være nok, fås den også i en ‘Veloce‘-variant. Her skrues der op for mængden af sportstrim med Brembo-kalibre, skiftepaler af aluminium bag rattet, 19″ fælge samt Alcantara og kunstlæder med kontrastsyninger. Den starter i 560.000 kr.

Tysk eller Italiensk?

Hvis din næste højbenede og elektrificerede bil bliver italiensk, er det næppe en økonomisk motiveret beslutning. Der er nemlig ikke rigtigt noget at spare ved at vælge Alfa Romeo Tonale PHEV over de nærmeste tyske konkurrenter.

Med den mængde udstyr, som Tonale Ti har som standard, hedder Audis nærmeste konkurrenten Q3 45 TFSie S Line. Den starter i 449.990 kr., men kræver et par krydser på udstyrslisten for at få luksus som italieneren. Med krydser ved matrix-forlygter, adaptiv farpilot og det løse, løber Q3 S Line op i 500.000 kr.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Er Alfa Romeo 8C Competizione verdens smukkeste?

Hos BMW hedder konkurrenten enten X1 xDrive25e eller X1 xDrive30e, hvor ydelsen er eneste forskel: Førstnævnte med 245 hk og sidstnævnte med 326 hk, som Tonale med sine 280 hybridheste lægger sig midt mellem.

BMW X1 xDrive25e starter i 501.956 kr., mens X1 xDrive30e starter i 545.178 kr. Til disse priser hedder udstyrsvarianten M Sport, der lander forholdsvist tæt på Tonale Ti, når det kommer til standardudstyr.

Tonale PHEV 280 Q4 har dansk lancering i slutningen af april, men kan allerede nu forudbestilles.


Alfa Romeo Tonale PHEV Q4 Ti

Motor: R4, 1.332 cm3 + elmotor
Ydelse: 280 hk / 270 Nm
0-100 km/t: 6,2 sekunder
Tophastighed: 206 km/t
Forbrug: 90 km/l
CO2-udledning: 26 gram/km
Mål (L/B/H): 452/184/160 cm
Køreklar vægt: 1.835 kilo
Bagagerumsvolumen: 385-1.430 liter
Startpris: 525.000 kr.


Find andre Alfa Romeo-modeller til salg på Bilbasen:

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS