juli 20, 2016

Yes please: Den ægte Jeep er genopstået

jeep1

Officielt er navnet Willys-Overland MB U.S. Army Truck 1/4 ton 4×4, men i folkemunde er den slet og ret kendt som Jeep. Den eneste ægte Jeep vel at mærke. Vi kipper med flaget og ønsker tillykke med de 75 år. Og nu er den originale tilbage!

Den stædige lille firehjulstrækker, der under 2. verdenskrig sørgede for at fragte amerikanske officerer fra A til B er desværre for længst en saga blot. Men nu er Jeep’en, der i sin værnepligt fra 1941 til 1945 blev produceret i imponerende 650.000 eksemplarer, tilbage for en stund. Fiat/Chrysler har i anledning af den runde fødselsdag budt Jeep’en op til en sidste dans.

jeep2

Med udgangspunkt i den knap så fede Jeep Wrangler, genopstår Willys-Overland MB nu i helt originale klæder. Navnet er Wrangler 75th Salute concept og vurderet på udseendet, er der ikke et øje tørt. Farven er naturligvis militærgrøn, og derudover er alt fra karrosseri over stålfælge til interiør lavet til at ligne originalen fra 1941, hvor den første Jeep meldte sig til tjeneste.

Kan du nøjes med en Jeep Wrangler? Tjek udvalget på BILBASEN her 

Da kanvasset er en ganske almindelige Wrangler fra Jeep’s nuværende line-up, er der ikke meget at berette om i forhold til motor og ydelse. Men det er svært ikke at blive lidt blød i knæene blot ved gensynet af det amerikanske ikon, der bare udstråler simpel skønhed.

Som navnet antyder, er der desværre blot tale om en konceptbil og et PR-fremstød, og derfor har det lange udsigter at drømme om den på landevejene. Men er du også blevet ramt af en pludselig trang til at køre Danmark tyndt i en original Willys Jeep, er der netop nu et unikt eksemplar fra 1952 til salg på Bilbasen. Skynd dig, før vi køber den.

jeep5

jeep4

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS