Dyrk terrænkørsel i smuk natur med Dansk Land-Rover Klub!

Dyrk terrænkørsel i smuk natur med Dansk Land-Rover Klub!
20/12/2013 admin-bilbasen

I denne uge har vi haft en snak med Ib Nielsen, formanden for Dansk Land-Rover Klub. Ib har selv tre Land-Rovere i garagen – en Defender på plader og to fra serie-2, som han roder med i sin fritid. Ifølge Ib er det fedeste ved at køre Land-Rover, at man ikke er afhængig af snerydning, eller om der overhovedet er en vej. ”En Land-Rover er en bil, der ikke sætter begrænsninger, den er nemlig bygget til terrænkørsel”, fortæller Ib.

Privatfoto: En af klubbens Land-Rover i aktion på den frosne moder natur.

Privatfoto: En af klubbens Land-Rover i aktion på den frosne moder natur.

Vi fik os en snak om klubfællesskabet – og glæden ved at komme på afveje i denne smukke natur. Læs med her:

Klubbens historie – Den stolte kaffeklub

Klubben blev startet i 1976 fra både øst og vest, da to individuelle Land-Rover klubber, en sjællandsk og en jysk, slog pjalterne sammen og blev til Dansk Land-Rover Klub. I dag er klubben landsdækkende med en hovedbestyrelse, der samler de 12 regioner, hvorunder de lokale klubber holder til. Klubben har ca. 1700 medlemmer.

 

Billede fra Klubbens hjemmeside: Opdeling af landet i Klubbens regioner.

Billede fra Klubbens hjemmeside: Opdeling af landet i Klubbens regioner.

Ifølge Ib elsker eller hader man Land-Rover, og den fælles passion for Land-Rover i klubben emmer derfor af kærlighed. Men det stærke fællesskab er også drivkraften i klubben, hvor man oftest møder op med hele familien til arrangementer. ”De andre bilklubber kalder os kaffeklubben, men det er vi faktisk stolte af!”, griner Ib.

Hvert år i uge 30 mødes medlemmerne på tværs af regioner, inklusiv familiemedlemmer, et sted i Danmark til klubbens store træf. Træffet er kørende en hel uge, hvor man bor side om side med andre Land-Rover-entusiaster. I ugens løb dystes der i forskellige konkurrencer, som består af terrænkørsel og ”spejderopgaver” – f.eks. at kunne køre på line og meget mere. ”Det gælder om at være snu”, siger Ib. Udover diverse konkurrencer bliver der også kørt hyggeture i naturen, skov som strand. Næste års arrangement bliver afholdt i Jægerspris, informerer Ib. Udover uge 30 er der en masse andre træf i løbet af året. F.eks. holdt region Vestjylland et arrangement i Salling i november, fortæller Ib.

Privatfotos: Dansk Land-Rover Klub på strandtur.

Privatfotos: Dansk Land-Rover Klub på strandtur.

Der er ikke noget krav om, at man skal eje en Land-Rover for at blive medlem af klubben. Det årlige medlemskontingent er på 600 kroner og giver mange fordele såsom seks årlige klubblade, der går under navnet ”Oasen”. Desuden er der gode rabataftaler og en attraktiv forsikringsordning at hente.

En for alle og alle for Land-Rover!

Den stærke fælleskabsånd omkring Land-Rover er ikke begrænset til klubbens fællesskab. Ib fortæller os historien om, da han kørte tør for benzin på landevejen, hvor tre forbikørende Land-Rovere straks holdte ind og tilbød deres hjælp. ”Jeg kendte dem ikke, men de var villige til at hjælpe – det er kendetegnet ved Land-Rover-ejere, vi er altid klar med hjælpende hånd, når en Land-Rover er i nød”, siger Ib.

Ib advarer os om, at man ikke skal prøve en Land-Rover, hvis man ikke er klar til at blive forelsket. Ifølge ham selv er den fedeste Land-Rover til dato serie-1, som var den, det hele startede med.

Vi takker Ib for snakken – og ønsker klubben en glædelig jul og et ”terræn-fyldt” nytår!